dilluns, 30 de maig del 2011

La LLometa de LLavata

Dilluns 30 el primer cicle de Primària hem fet la nostra exida cultural de fi de curs. Ha estat una jornada estupenda on l'oratge ha contribuït de manera fonamental. Ni fred ni massa calor. El lloc era magnífic. Hi havia una sensació de verdor pertot arreu... Unes enormes instal·lacions i un equip de monitors fenomenal ens han acollit fantàsticament. De fet hem compartit, sense cap interferència, l'espai amb dos o tres grups d'altres escoles.
Hem anat a l'hort, hem vist els animals i fins i tot hem pujat en el poni, hem fet un taller d'aromàtiques, de planter, etc...Per acabar ens han regalat una corretja i una fruita-imàn. I per arrodonir, la paella del dinar estaba boníssima!
Ho hem passat requetebé!

divendres, 27 de maig del 2011

Concurs dibuix setmana cultural 2011

Com a inici de les activitats de la propera Setmana Cultural del Centre hem celebrat un concurs de dibuix mitjançant l'ús del programa informàtic Tux Paint. Cada classe ha escollit els seus dos millors treballs i ara, tots junts, estan exposats en un mural a l'entrada de l'edifici Principal. Podrem votar tot l'alumnat de Primària i Infantil 5 anys, així com el professorat i personal treballador del centre, com ja ferem en Falles. Tots són molt bonics i mereixen un premi. Al final, els guanyadors rebran un obsequi a més de veure publicats els seus treballs al programa de la Setmana Cultural.
Vos convidem a tothom perque vingau a veure-ho en directe. Paga la pena!

Jornada de germans

Dijous 26, l'alumnat de 4t de Primària hem celebrat una jornada de "germans". Hem tingut l'oportunitat de presentar els nostres germans grans o menuts que han pogut desplaçar-se fins la nostra classe. Els hem presentat als companys, els hem ensenyat el nostre lloc de treball. Hem contat com són les nostres relacions a casa, com ens agrada jugar, estar, compartir amb ells..., més enllà de la continua queixa de que me pega, li pegue...Desprès els hem convidat a veure dues obretes de teatre que són una adaptació versificada i molt divertida dels contes de "Caputxeta" i "Els tres porquets" de Roald Dahl.
Desprès, tots plegats hem fet una manualitat molt bonica.
Ho hem passat d'allò més bé.

Cloenda dels Tallers de Plàstica

L'alumnat de tercer cicle el dijous 26 per la vesprada hem celebrat la cloenda dels Tallers de Plàstica. Aquests són una iniciativa que compta amb la participació de mares i pares. Ja fa almenys 8 0 9 anys que venim desenvolupant aquesta activitat amb un aprofitament excel·lent. Famílies, professorat i alumnat, amb estreta col·laboració, portem a terme una sèrie de tallers de diferent tipus com ara cuina, pintura mural, pintura amb ceres, cosit, etc... per on anem passant, barrejats, tot l'alumnat del cicle.
En aquesta ocasió hem agraït la presència i implicació de 42 mares i 6 pares que al llarg de 10 dijous de 16 a 17 hores ens han acompanyat en l'activitat. A més els hem mostrat l'exposició que hem montat amb les nostres realitzacions que ha quedat molt bonica i que està oberta per que la puga visitar tothom.

dijous, 19 de maig del 2011

Berenar solidari

La vesprada del 18 de maig la comunitat escolar ha celebrat un berenar solidari amb una ONG que treballa en la construcció d'escoles a la República Dominicana. Tots els aliments han estat realitzats de manera desinteressada per membres del Col·le. Hem pagat 1 Euro per cada una de les coses que hem pres, sucs naturals inclosos. Ha estat coordinat per Amparo March tutora d'Infantil 4.
Un munt de personal s'hem quedat a berenar. Ha resultat una cita molt agradable i s'han pogut aconseguir al voltant de 800 euros.
El Ceip Jaume I, sempre amb les campanyes i iniciatives solidàries!

diumenge, 15 de maig del 2011

Marató de lectura per la Pau i la No violència

Dijous 12, l'alumnat de 6é hem participat en el marató de lectura per la Pau i la no violència que ha organitzat la Biblioteca Municipal de Paiporta dintre dels actes de celebració del seu 25é aniversari. Hem escollit poemes molt significatius com ara, “La festa de la Pau”, “Com el plomissol”, “Ferida de guerra” etc.... de diversos autors, com Clara Santiró i altres. Ha estat un moment i una situació realment emocionant. Sempre ens va bé dialogar, pensar i reflexionar sobre aquest tema.

dimarts, 3 de maig del 2011

Setmana de la Vela 2011


Quasi el mateix dia que el curs passat, l'alumnat de 4t i 5é hem encetat la setmana de la vela. L'hem començat en festiu dia de Sant Vicent perquè la Pasqua ha vingut molt tard. Enguany al voltant de 55 alumnes, les mestres de'Educació Física i les tutores de 4t B i de 5é A, estem a l'escola de vela de Borriana malgrat l'oratge. Seran cinc dies d'activitats teòriques i pràctiques de vela, piraigua i també, d'esplai. Els pronòstics meteorològics no ens són massa favorables però la il·lusió i les ganes de passar-ho d'allò més bé no ens manquen a ningú. Tornarem a l'activitat escolar habitual el proper dilluns 9 plens de coneixements i experiències enriquidores. De moment, com diu la dita, "bon vent i barca nova".