dimarts, 28 de febrer del 2012

Treballem la Història

Els companys de 6é hem fet una visita al centre històric de la ciutat de València. Bàsicament la catedral i els seus voltants. Enguany el nostre Projecte de Treball tracta la Història. Hem passejat pels carrerons i places com L'Almoina, de la Verge, de la Reina....Estils romànic, gòtic, barroc..., èpoques romana, àrab, visigoda, medieval, moderna..., tot un passeig per les diferents etapes de la ciutat.
Hem visitat el museu de l'Almoina i la catedral. 
Ha estat una eixida molt ilustradora dels aspectes treballats al col·le sobre el pas del temps.

divendres, 24 de febrer del 2012

Primers auxilis

El professorat del centre hem realitzat un curs de primers auxilis per a l'àmbit escolar. Han estat 5 sessions molt interessants on Alberto i Sol els monitors de Protecció Civil de Paiporta ens han instruït en el coneixement de com afrontar una caiguda, un desmai, una ferida...Una ajuda per a saber com fer front a alguna contingència, a algun accident lleu.

Campanya solidària

Entre les diverses campanyes solidàries en que solem participar, aquest trimestre hem escollit la de recollida de tapons. Per una banda col·laborem amb la cura del medi ambient mitjançant el reciclatge de plàstic i a més per una bona causa. Amb l'import que s'aconseguisca amb aquesta recollida podem ajudar a Aitana, una xiqueta que patix una estranya enfermetat molt cara de combatre. En premsa,  internet i tv hi ha molta més informació.

Venda de samarretes


Estimades Famílies: Des de la FEDERACIÓ ESCOLA VALENCIANA han dissenyat unes samarretes que podeu comprar ací a l’escola, i així les podreu lluir el dia de la Trobada ( VALÈNCIA , diumenge 13 de maig).
El preu de la samarreta és de 8 Euros per a totes les talles .
Podreu veure-les en el hall del Centre, encomanar-les i pagar-les a l’equip directiu, fins el 7 de març (dies: dilluns, dimarts de 3 a 5 h.) Us preguem porteu l’import just.
Moltes gràcies!

divendres, 17 de febrer del 2012

Carnestoltes 2012

Com cada any, la comunitat escolar del nostre col·le ha celebrat el Carnestoltes. Les ordres del rei, les disfresses, la desfilada, la cremà de la sardina... tot al voltant del "Món dels sabors, sabors del Món". 
En aquesta ocasió amb un sentit reivindicatiu. Si volem una escola pública de qualitat no es deu ni es pot reduir suport econòmic, ni material, ni en instal·lacions, ni en capital humà.
Des del Jaume intentem mantenir el nivell desenvolupat fins ara. Il·lusió, ganes, esforç, suport de les famílies, no ens falten. Pero hi manquen altres coses que són fonamentals per desenvolupar la nostra tasca en les degudes condicions.
Malgrat tot, seguim endavant!

dimecres, 15 de febrer del 2012

El Rei de Carnestoltes passa revista

Com ja ve sent habitual, el Rei de Carnestoltes passa revista al compliment de les seues ordres. Ahir un antifaç, hui un peluix, demà com vulgues... I qui no observa la norma, és lleument assenyalat amb un poc de farina al cap. Xiquets, xiquetes, pares, mares, familiars, mestres...., tothom hi participem en aquesta preparació a la gran desfilada del dia de Carnestoltes. L'alegria i la il·lusió que no falte!

dimarts, 14 de febrer del 2012

Granja Rinya

Els companys de 5é, desprès de passar llista El Rei de Carnestoltes (Hui tocava antifaç) hem anat de visita a la Granja Rinya que està situada entre Catadau i Carlet. Hem tingut oportunitat de veure en directe el procés de fabricació i posterior envasament de les natilles, iogurts i de l'arròs amb llet. Unes màquines totalment automàtiques han realitzat tot el procés de manera higiènica i asèptica.
Desprès hem visitat la granja pròpiament dita. Hem vist diferents tipus de cabres, ovelles, i fins i tot alguna recent parida i com podiem mamar d'una dosificadora de llet sempre que tingueren ganes.
Desprès hem dinat en una zona prop de l'ermita de Carlet plena d'arbres. 
Ha estat una eixida molt instructiva i amena.

Circuit Ricardo Tormo

Els xiquets i xiquetes de 3r hem visitat hui dimarts el circuit Ricardo Tormo de Xest. Dos monitores molt amables ens han mostrat les instal·lacions del circuit de carreres mentre algun que altre cotxe corria a tota velocitat per l'asfalt. La Torre de control, la sala de premsa, la sala de conferències, el podium on ens hem fotografiat tothom, un palco VIP, etc... També hem vist de prop, no podiem tocar, el primer cotxe de Fernando Alonso abans de ser corredor de Fòrmula 1.Desprès de dinar hem tingut oportunitat de jugar a la Play i amb un Scalextric monumental. Ens han regalat una revista.
Ho hem passa molt bé encara que hem trobat a faltar el donar una volteta en Kart pel circuit!