dimarts, 25 de juny del 2013

Taller de gelats

Quina caloooorrrr! L'última setmana de curs feia una calor a les classes quasi insuportable. Els xiquets i xiquetes de 1r B hem aconseguit refrescar-nos un poquet amb la realització d'un taller de gelats. La mamà d'un dels nostres companys ha vingut carregada d'un robot de cuina, gel i diferents ingredients per fer gelats de molts gusts. De cola-cao, de fruites, de llima... Què bó! S'ho hem passat d'allò més bé i a més, hem aprés a fer aquests aliments refrescants sense additius ni conservants. Sabors naturals! Aquest estiu estarem més fresquets i de manera més natural.

divendres, 21 de juny del 2013

Comiat alumnat de 6é

Aquest divendres 21 primer dia de l'estiu i darrer dia del curs escolar, per la vesprada hem celebrat un emotiu acte de comiat de la promoció 2004-2013. L'alumnat ens ha volgut oferir un petit homenatge al professorat, a les famílies, al Jaume I, el seu col·le per sempre. Han tocat la flauta, han ballat, han rebut les orles, ens hem acomiadat amb un piscolabis i amb els millors desitjos per la nova etapa que van a encetar a l'Institut.
Ha estat un plaer tenir-vos aquí amb nosaltres!

Isabel

Hui divendres 21 darrer dia del curs escolar per a l'alumnat hem aprofitat per retre un petit homenatge a la nostra estimada companya Isabel Costa. Xiquets, mestres i famílies li hem oferit un ram de flors i el nostre aplaudiment a tota una vida dedicada a l'ensenyament. El proper curs ja no estarà amb nosaltres, doncs li ha arribat el moment de jubilar-se. Com diu aquella cançò, "Trobarem a faltar el teu somriure" però sempre quedarà amb tots nosaltres la seua presència d'ànim, la seua entrega, el seu bon fer.
Fins ara, companya, fins sempre amiga, fins sempre mestra.

dimecres, 19 de juny del 2013

Graduació d'Infantil 2'13

Dimecres 18 hem celebrat la graduació de l'alumnat d'Infantil 5 anys. 75 xiquets i xiquetes, les seues famílies, les seues tutores i demés mestres de suport han participat en l'acte de lliurament dels diplomes acreditatius de la realització i finalització de l'etapa d'infantil. Sembla ahir encara quan amb 3 anyets, alguns amb dos, començaren a vindre al col·le. Hui, passats tres cursos, s'han fet grans, s'han fet fadrins, s'han fet madurs. Il·lusionats i plens d'energia per començar la Primària al Jaume I, el col·le de totes i tots.
Enhorabona!


dilluns, 17 de juny del 2013

Intercanvi de correspondència

L'alumnat de 5é hem mantés correspondència amb els companys de 5é del CEIP Ausiàs March d'ací Paiporta. Des del segon trimestre i part del tercer ens hem escrit unes quantes cartes contant-nos com som, que fem, que ens agrada... Hui ens han vingut a visitar i per fi ens hem vist en directe. Hem fet diferents tipus de jocs per conèixer-nos un poquet millor. Hem tingut ocasió de conviure amb companys d'un altre centre i ho hem passat d'allò més bé.
L'any que ve, més!

divendres, 14 de juny del 2013

Fireta del llibre

Amb la fireta del llibre, el lliurament de diplomes als participants en l'Audició d'instruments, els premis als guanyadors de dibuix de portada del programa de la setmana cultural i la globotà hem ficat punt i final a esta setmana tan rica, tan plena de vivències i d'activitats que hem dut a terme. Cuina, tallers, música, ball, ritme, experiments, pintura, papiroflèxia... Ha estat densa, molt completa, divertida, entretinguda, enriquidora, colpidora... una setmana fenomenal. I l'any que ve, més. Com diuen en un programa de tv, serà amb més coses, pero no millor perquè es impossible!


Música Nova

Carles Hernández Coscollà músic percusionista ha estat aquest matí amb l'alumnat de 1r i 4t de Primària. Amb ell hem descobert noves maneres d'escoltar i fer música. Mitjançant uns videos i unes peces de Lego ha anat explicant-nos, d'una manera molt senzilla, com es fa la música del segle XXI. D'aquesta manera ens hem adonat que amb senzills instruments com les Claves i utilitzant altres instruments novedosos com ara el soroll del trànsit de cotxes la imaginació i el saber fer, podem aconseguir obres de gran qualitat.
Moltes gràcies Carles ens has fet passar una bona estona a més d'aprendre com sona i com es fa la música del nostre segle.

dijous, 13 de juny del 2013

Concert II 2013

Segon i tercer cicle de Primària ens han fet una passejada pel món. Si ahir gaudirem de sabors de la nostra terra, de la nostra infantesa, hui el concert ha transcorregut pel món adult i per indrets llunyans. "La bella Lola" preciosa havanera que ens ha transportat a Cuba. "Kookaburra" un càntic dedicat amb una mica d'enyor a un ocell de les nostres antípodes, Austràlia. Tot el meu amor, "All my loving" de Paul Mc Cartney ens ha traslladat a Gran Bretanya i per acabar la volta al món, altra cançò d'amor universal i tragèdia de la pel·lícula "Titànic" ens ha conduit fins als Estats Units d'Amèrica.
Unes interpretacions fantàstiques, -Joan, quanta, quanta, quanta feina, per arribar a aquests resultats!
Un concert preciós que recordarem durant molt de temps.

dimecres, 12 de juny del 2013

On està Lola?

Dimarts 11 a les 19:00 fou l'estrena mundial de la pel·lícula "On està Lola?". Un film ideat, escrit, rodat i muntat per l'esforç i la il·lusió de la classe de 1r A. Mestra, famílies i xiquets acudiren al Fotocol on posaren com a estreles de Hollywood amb lliurament dels oscars incluit. Un treball enorme que queda plasmat en una pel·lícula de 7 minuts i que ara vos mostrem a tota la comunitat educativa. Sembla poc, pero cal participar en un projecte així per adonar-se'n de la feina que porta el dur-ho endavant. Gràcies a tots per la participació i per la presència en l'estrena. Desprès del visionat hi hagué un piscolabis i rises i converses fins quasi les 21:00. Ho passarem d'allò més bé!

Tallers, activitats....

A la Setmana Cultural és un no parar. No sols fem activitats en comú com ara el ball, audició i concert. A més tenim un grapat de diferents activitats d'allò més interessants que fem per cicle, nivell i/o classe. Bombolles de sabó, projeccions de pel·lícules i documentals, presentacions sobre submarinisme i activitats acuàtiques, cuina, ritme, pintura, papiroflèxia... Tota una col·lecció de coses amenes, divertides, dinàmiques, enriquidores en fi.... que a poc a poc ens van marcant un itinerari vital que ens acompanyaran tota la nostra existència.

Adrià Ferrer

Dimarts 11 desprès del Ballant van comptar amb la col·laboració d'Adrià exalumne del centre. Va fer una comunicació "La música, una experiència de vida" per a l'alumnat de 2n i 5é de Primària. Ens feu un recorregut musical des de que era bebé fins hui amb un seguit de fotos i video de la seua assistència i participació en concursos nacionals i internacionals on ha estat guardonat. A més ens va oferir alguna peça musical al piano que ens va fer gaudir d'una estona molt agradable. Un exemple a seguir!

Concert I 2013

Quin concert més bonic!!!!! Infantil i 1r cicle de Primària ens han oferit un seguit de cançons populars nostres i d'altres cultures que ens han deixat bocabadats. Valencià, àrab, anglès... què nivell! Amb un munt de treball de les seues mestres i de Joan el mestre de música i la il·lusió de donar-ho tot a les famílies ens han oferit un concert fantàstic. I demà, més!

dimarts, 11 de juny del 2013

Ballant al Jaume 2013

Arrollador, com no podia ser d'altra manera. L'alumnat del centre ha sentit, ha ballat, ha vibrat amb les notes de la música tots a una. Ha ficat el millor que ha sabut i pogut i ens ha oferit un seguit de balls estupendament coregrafiats i interpretats. Infantil s'ha superat a si mateix i des dels mes menuts als més grans han seguit les indicacions de les mestres i han mostrat uns balls, des d'orient a occident que ens ha fet somiar per moments. I la Primària, com es nota l'experiència dels anys, s'han col·locat als seus llocs per oferir-nos hip-hop, txa-txa-txa, rock, etc...de forma professional, madura i magnífica.
Per acabar, el ball comú que ha fet dansar a tota la comunitat escolar al mateix ritme. Un ballant per al record!


dilluns, 10 de juny del 2013

Audició 2013

Hem encetat la setmana cultural amb l'Audició de l'alumnat que estudia música i toca algun instrument en el seu temps lliure. Al voltant de 34 xiquets i xiquetes asissteixen a alguna de les dues Bandes del poble o bé a alguna acadèmia de música o professor particular. És un número important de aprenents de música. Vent metall, fusta, percussió, teclat, corda, etc... totes les famílies d'instruments han desfilat per l'escenari. Des dels menuts de 1r fins als majors de 6é ens han oferit el millor de si mateix i ens han fet gaudir d'una estona molt agradable. Un molt bon inici de setmana cultural, que si l'oratge es manté, va a ser fantàstica!


divendres, 7 de juny del 2013

dijous, 6 de juny del 2013

Berenar solidari

Dimecres 29 de maig hem celebrat el berenar solidari. Mares, pares i mestres han col·laborat amb la producció i venda dels aliments preparats. Coques, pastissos, sucs naturals de maduixa, síndria, meló... tot boníssim. Moltes famílies han participat en aquest berenar que poc a poc va consolidant-se com una forma més de col·laboració solidària. Hem recollit al voltant de 400 euros que destinarem a Càritas Paiporta. Enhorabona a la comunitat escolar!


dilluns, 3 de juny del 2013

Sant Vicent de LLíria

L'alumnat de 2n hem fet la nostra eixida de Fi de curs a Sant Vicent de LLíria. És un paratge fantàstic on hem fet uns tallers al voltant de la història que ens han resultat molt divertits i amb els que hem pogut vivenciar el que hem vingut estudiant els darrers dies al col·le: Prehistòria, Roma, Cavallers i dames...
Desprès hem tingut temps per dinar, jugar i gaudir de temps lliure. 
Ho hem passat d'allò més bé amb els companys i les mestres!