dijous, 28 de juny del 2012

Fi de curs

Els curs ha arribat a la fi. Ha estat un exercici ple de dificultats, entrebancs, desencontres, decepcions... pero també d'alegries, de solidaritats i d'esforç. Hem cobert tots els objectius que ens haviem marcat a la Programació General Anual malgrat les circumstàncies de vegades adverses. Però hem comptat amb el suport i la cohesió de tota la comunitat educativa del col·le que ens ha recolzat i ajudat a acomplir les fites proposades. "El món dels sabors, els sabors del món" ha estat l'eix vertebrador de totes les activitats col·lectives que hem desenvolupat al llarg del curs. Ha estat un leit-motiv dinamitzador que ens ha permés obrir-nos més encara a la realitat que ens envolta. Hem col·laborat en campanyes solidàries amb diferents o.n.g. de dins i fora del poble. Hem celebrat el 9 d'octubre, el nadal, la pau, els arbres, el carnestoltes, el dia de la dona, les falles, la pasqua, la setmana de la vela, la cultural....Hem dut endavant projectes de treball en diferents classes, l'hort escolar, el periòdic, la immersió paulatina pero creixent en les noves tecnologies, teatre, animació lectora, la dinamització dels espais web del centre, blog i pàgina, les eixides didàctiques, i sobretot, els resultats acadèmics de l'alumnat han estat excel·lents. 
Ens rebaixaran el sou, pero no l'empenta ni les ganes ni la il·lusió per fer una escola viva, arrelada al nostre medi, reivindicativa, democràtica i de qualitat.
A totes i tots, felicitats i bones vacances!!!!!!

dilluns, 18 de juny del 2012

Fireta del llibre

La setmana cultural ha estat intensa. A més de les activitats musicals n'hem tingut de plàstica, cine, cuina, anglès, manualitats, tallers, etc... Tot un seguit de propostes divertides, pràctiques, lúdiques... i per acabar, com no, una fireta del llibre on hem pogut intercanviar llibres de manera lliure i tranquil·la. Mentres decidiem amb quin llibre quedar-nos ferem el lliurament dels premis literaris i plàstics.
Finalment, una "globustà" donà per finalitzada la setmana cultural 2012. Gràcies a tothom per l'esforç desenvolupat i per participar amb tant d'interés i alegria. 
L'any que ve, més.

dijous, 14 de juny del 2012

Concert 2

No hi ha u sense dos. Segona part del concert que hui ens tenia de protagonistes a l'alumnat de segon i tercer cicle. El so de la música, el crit de l'Africa tribal amb el Wimoweh, la dolça melodia de l'ombra de la lluna i encara que era de dia, la Nit de Rameau, han vingut a cloure els actes musicals d'aquesta setmana cultural de manera engrescadora i brillant. 
Un concert memorable que també ha comptat amb l'assistència entusiasta de les famílies del nostre col·legi.
Enhorabona Joan que has fet possible aquests concerts tan bonics i motivadors, a tot el professorat que ha contribuït amb els seu esforç i dedicació, a tot l'alumnat veritable protagonista dels actes i a les famílies del Jaume I.

dimecres, 13 de juny del 2012

Concert 1

Hui és el primer concert dels dos que oferim en la setmana cultural. Infantil amb les roselles, els amiguets de Puff el drac màgic i els animalets de la selva que anuncien l'inici del dia hem cantat i interpretat unes cançons molt boniques.
Desprès, el primer cicle amb el particular rellotge que tan sols funciona quan fa sol i la parella de Molly i Desmond al la parada del mercat hem cantat amb molta gana i força. Tanta, que quasi hem ballat alhora.
Ho hem passat de meravella! Les famílies, també. Demà, més!

dimarts, 12 de juny del 2012

Ballant al Jaume 2012

Amb una immensa assistència de pares i mares hem celebrat el nostre "Ballant al Jaume" com cada setmana cultural. Ha estat una sessió magnífica. Des d'Infantil a 6é de Primària hem tingut ocasió de gaudir del saber fer, estar i interpretar les diferents coreografies dels balls que hem mostrat. Hip-hop, txa-txa-txa, rock... animalets i floretes primaverals, vampirs i bruixotes, animadors/es entre altres a més d'una espècie de "flashmob" com es diu ara per acabar l'acte ens han fet sentir una escola viva, activa, col·laborativa, oberta, actual i qualitativament, fantàstica.
Hem encetat la setmana cultural 2012 amb l'audició d'instruments. Molts, en son molts, cada vegada més, els xiquets i xiquetes que cursen estudis de música fora de l'escola. Hui han tingut l'ocasió de mostrar-nos la seua habilitat i gust per fer les coses agradables i boniques. Hem gaudit de moltíssims intruments diferents i ens han motivat per començar a estudiar-ne un. A que sí? La nostra enhorabona a totes i tots. 

divendres, 8 de juny del 2012

Una visita molt agradable!

Les nostres mestres d'Infantil Lola, Paula i Carmina han vingut a visitar-nos a la classe de 1r A. Ens ha fet molta il·lusió retrobar-nos amb elles dins de la classe. Hem compartit una estona i els hem contat totes les noves experiències que hem viscut aquest curs: les àrees que més ens agraden, les coses que aprenem amb la nostra tutora i també les coses que trobem a faltar d'infantil: el pati, l'arena, els columpis... Però ja som majors!!
Elles ens han regalat records de quan erem xicotets:
- Amb Lola hem viscut una història molt bonica amb el Kamishibai que es titola "Perquè hi ha tantes pedres al fons dels rius?"
- Amb Paula hem recordat a Miró, el nostre pintor favorit i hem pintat un mural.
- Amb Carmina hem fet un joc sorpresa i l'objecte era: "el barret del ball de New York, New York".
Ha estat una experiència molt gratificant i xula!

dijous, 7 de juny del 2012

Granja escola Mas del Capellà

Els xiquets i xiquetes del primer cicle hem visitat la granja escola de Mas del Capellà que està en Olocau. Era la nostra exida didàctica de Fi de curs. Hem fabricat paper reciclat, hem fet un taller de natura, hem entrat en els recintes dels animals i ens han donat una passejada en carro.
Feia molta calor però ho hem passat d'allò més bé!.