divendres, 29 de maig del 2015

"DONEM MARXA AL VALENCIÀ"

     Estimades famílies:
     "DONEM MARXA AL VALENCIÀ"

     Recordem demà dissabte 30 a les 5 h. de la vesprada, totes les xiquetes i xiquets a concentrar-se en el CEIP COLON per a la cercavila de la TROBADA, que començarà a les 5'30 h. de la vesprada.

     Després de 18'30h a 20'30h hi haurà més de cent tallers per passar-ho bé i aprendre. 

     Després hi haurà Música, sopar de cabasset a la plaça de l' Ajuntament i, per últim més música en homenatge a Ovidi Montllor.

          "Donem Marxa al Valencià"  



dimarts, 26 de maig del 2015

VISITEM L'ANTIC EGIPTE



          La vesprada del dimarts dia 19 de maig, una mare de la classe d’Infantil 5 anys A, ha vingut a realitzar un taller sobre l’Antic Egipte dintre del projecte de treball  “La volta al món”.
         En primer lloc els xiquets i les xiquetes han contat totes les coses que sabien sobre l’Egipte… i eren moltíssimes. Hem completat els coneixements sobre aquesta civilització amb un video molt interessant .

          Després hem fet un viatge en el temps i la mare s’ha vestit i  convertit en esclava i el xiquet en faraó. Entre tots i totes havíem de buscar en imatges de la pissarra digital on estava amagada la Gran Esfinx. Després de fer un recorregut pels temples i ciutats més importants, l’hem descoberta.

          També hem vist bitllets , monedes, amulets, fotos, llibres… tot de L’Egipte.

          Hem aprés i hem disfrutat.

          Moltes gràcies

VIATGEM A BENIN - ÀFRICA-

           
          El divendres, dia 8 de Maig, els pares de Gael ens varen presentar a la classe del Rodamons i a la classe dels viatgers a Kuami Mensha,  un amic músic de la familia. Kuami i el papà de Gael, va nàixer en un país d’Àfrica  que es diu Benin. Kuami  ens va contar un conte molt interessant d’un  xiquet  africà que va tindre que buscar menjar per a la seua familia. Una rata i una carabassa li van donar una brillant idea per conseguir aliments per a sempre. La carabassa es va convertir en un instrument musical i quan aquest xiquet cantava i tocava tota la gent li regalava menjar. Així, va ser com  la seua familia i ell mai més varen patir fam.

          Després els pares de Gael  ens contaren algunes coses sobre Àfrica. Finalment tots junts ballarem.

          Ho passarem molt bé!!!!!


         Gràcies per dedicar-nos part del vostre temps. 

dijous, 21 de maig del 2015

MENJADOR JUNY-SETEMBRE 2015

            Estimades famílies: us comuniquem que el preu per comensal i dia de menjador per als mesos de Juny i Setembre de 2015 serà de 5.01 euros, ja que durant aquest període extraordinari de funcionament del menjador, no esta prevista cap ajuda o subvenció per part de la Conselleria d' Educació Cultura i Esport.

Moltes Gràcies.

L'Equip de Menjador.

dimecres, 13 de maig del 2015

Inf 4 B. "Princeses i Prínceps". Un Projecte de tot un curs.

           En la classe de les "PRINCESES I ELS PRÍNCEPS" ( Infantil 4 anys B - Mestra Lluïsa Quesada Ortíz-), durant TOT el curs hem realitzat, dins i fora de l'aula, tallers amb Famílies, a l'igual que el curs passat.

               Ha segut un Èxit amb molta participació, organització i idees xulíssimes.

               Els xiquets/es han gaudit  molt.

               Lluïsa, la Tutora, està molt agraïda i esperem continuar fent-ho el proper curs,...

         Ací teniu un resum de tots els tallers realitzats ( els sentits, jocs de pati, la bella dorment, Sant Jordi, corones, màscares, massatges amb pilotes, ninot de neu i flors de Primavera). També hem tingut la sort d'escoltar Nadales de part del grup.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS I TOTES !!!!

HA SIGUT UN PLAER!!!!!...

diumenge, 3 de maig del 2015

Menú Maig-2015

Activitats Complementàries Menjador Jaume

          Com ja sabem, el Menjador del Jaume contribueix a treballar els hàbits educatius relacionats amb l'alimentació, així al proporcionar el menjar principal del dia, potencia la creació i consolidació d'hàbits alimentaris, d'higiene, de convivència,...Però a més l'Equip Directiu de Menjador, junt al Equip Estable de Educadores de Menjador, planifiquem i portem a terme, activitats complementàries en els períodes previs i posterior al dinar.

        Aquestes activitats són una combinació entre les que l'Empresa COLEVISA ens ofereix i les que programem nosaltres: esport, teatre,tallers de plàstica, de cinema, de relaxació, jocs de dramatització per als més menuts, cançons, ball,realització de murals relacionats amb les dates commemoratives del centre, Dia de la Pau, Carnestoltes, etc. 

            Així donem un servei de Qualitat. Mes enllà de les Tasques  que vertebren  el Temps de Menjador:  de crear i fomentar hàbits alimentaris,hàbits  d'higiene abans, en  i després de dinar, Resolució positiva de possibles conflictes de convivència, observacions que es traslladen a les famílies, Butlletí informatiu trimestral on es valora el progrés en l'adquisició d'hàbits, etc, L'alumnat comensal realitza activitats complementàries amb la finalitat d'enriquir de forma lúdica i educativa, el temps de Menjador. Aquestes activitats voluntàries són conduïdes pel nostre equip d'Educadores comptant amb la col·laboració de l'empresa COLEVISA.

Moltes Gràcies!!!

Ací va una xicoteta mostra, com la que ja vérem el passat més de febrer.

Infantil 5 anys A en Àfrica

          També la vesprada de dimarts 28 d'abril, 3 famílies de la classe d'Infantil 5 anys A, vingueren a classe a fer un taller sobre Àfrica, dintre del Projecte "La volta al Món", que estem fent les classes dels "Rodamons" i dels "Viatgers", sota la Direcció Pedagògica de les nostres Mestres, Lola Soriano i Carmina Navarro.

         Van començar contant dos contes sobre Àfrica alhora que veiem paisatges típics, animals, tribus, el "Kilimanjaro", curiositats sobre aquest sorprenent continent,... Tot açò alhora que escoltàvem música africana, el seu increïble ritme, el jocs melòdics de les veus,... A més les famílies han vingut vestides i maquillades d'acord amb la cultura africana.
         Després , cada xiqueta i xiquet,hem construït un vaixell africà amb pals , palets de polo i una vetla , l'hem decorat i ha quedat " molt xulet"!!!
          Per últim les famílies ens han regalat unes galetes boníssimes amb les formes dels animals de la selva: lleons, girafes, zebres,..., embolicades en una bosseta i amb un iman de nevera. Les galetes han estat fetes també per les famílies!!!!.

Gràcies per la vostra dedicació i esforç. Així fem l'Escola que volem.
Moltes Gràcies!!!!

dissabte, 2 de maig del 2015

Infantil 5 B en ÀFRICA

          Passat dilluns, 27 d'abril, 5 famílies de l classe d'Infantil 5 Anys B, vingueren al col·le a fer un taller sobre Àfrica, dintre del Projecte de Treball que portem a terme les classes dels " Viatgers" i dels "Rodamons", que com ja sabeu es titola " La Volta al Món".

        Cada xiqueta i xiquet varem fer un collar Africà, després ens vestirem amb d'altres complements i ens transformarem en autèntics habitants de tribus africanes. També varem conèixer de primera mà la cultura africana, a través d'una dansa.

    Totes aquestes activitats les férem les famílies, que a més anaven vestides i ambientades tal qual el poble Africà.

      A més de passar una vesprada divertida i molt especial, som conscients que amb activitats com aquesta estem desenvolupant  les competències educatives del nostre alumnat, la competència matemàtica, la competència artística, la competència social i ciutadana, l'autonomia personal,..., TOT. I , a més estem fent-ho amb vosaltres famílies.

Moltes Gràcies per la vostra dedicació i esforç!!!!!