divendres, 21 de desembre del 2012

Felicitacions

                           El Claustre del CEIP Jaume I desitja a tota la
                         Comunitat Escolar un Bon Nadal i un venturós
                          any 2013

dijous, 20 de desembre del 2012

Endolcem el Nadal

Els xiquets de segon hem fet massapans. Algunes mares han vingut a ajudar-no i hem aconseguit fer unes figuretes d'allò més boniques. Algunes les hem decorat amb rovell d'ou i sucre. Ametlla, sucre, ous, corfeta de llima ratllada.... Uhmm que bò! Desprès els hem posat al forn per tal d'eixugar-les un poquet. Finalment les hem col·locat en unes caixetes de cartolina decorada per portar-les a casa.
Tradició i diversió.
Ho hem passat molt requetebé!


La visita dels Reis Mags

Els senyors Reis Mags d'Orient, acompanyats dels seus patges ens han visitat aquesta vesprada. Primer han vingut al pavelló d'Infantil on s'haviem reunit tots els menuts del col·le. Els hem donat les cartes amb els nostres desigs de regals i bons sentiments. Desprès, han passat per les classes del primer cicle. Per a tots hi ha hagut regals i fins i tot, en alguns, algun trosset de roscó.
Ha estat d'alló més divertit!


Postals de Nadal

Durant aquests dies estem fent un concurs de postals de Nadal. Estem utilitzant el programa Tux Paint que és del programari lliure. S'ho estem passant d'allò més bé. Després, entre els companys elegim la que més ens agrada. Finalment farem una exposició de totes les que ens han paregut millors.
Ací tenim una mostra d'elles. A que són molt boniques?

dimarts, 18 de desembre del 2012

Cantem el Nadal

Joan, el mestre de música, ens ha ensenyat moltes nadalenques. Així que durant estos dies estem visitant-nos entre les classes i cantant-nos les cançons del nostre Nadal. "Acudiu amb les guitarres, Nyo Maria, La nit de Nadal, Davall d'una penyeta..." són algunes de les nadales que anem cantant pels corredors i passadissos donant-li a l'escola l'ambient propi de les festes que ja s'apropen a la carrera.
Ho estem passant d'allò més bé!


dimecres, 12 de desembre del 2012

Simulacre d'evacuació

Ahir dimarts 11 férem un simulacre d'evacuació del centre. Cap a les 10:40 sonà la sirena i de sobte, tots atents a les indicacions del professorat anàrem baixant i eixint dels edificis de manera ordenada fins al lloc d'encontre que està situat a la pista de bàsquet. Allí cada responsable de planta anava donant novetats al Cap d'Emergències. Portes i finestres tancades, llums apagades... Cuina i menjador també hi participaren. Tot en menys de 2 minuts !
Ha estat una experiència molt útil per detectar possibles mancances davant una situació real de perill i que al llarg del curs, tornarem a repetir.
Cal estar sempre preparats per fer front a qualsevol tipus de contigència.

dimecres, 5 de desembre del 2012

Aniversari de la Constitució

Hui dia 5 de desembre hem anat totes i tots a l'aula d'usos múltiples per celebrar l'aniversari de la Constitució. Hem llegit els treballs que haviem preparat a les classes sobre els drets que ens garanteix la Constitució. Desprès hem posat la nostra aportació dintre d'una caixa i l'hem decorada amb cintes de color on hi haviem escrit un dret. Infantil i Primer Cicle hem aprés i cantat una cançó sobre els drets més importants per nosaltres. Com ara el dret a l'escola, a l'educació, a la salut, a la protecció, a l'opinió i participació.... La resta de companys de Segon i Tercer Cicle hem interpretat una cançó al voltant de la comunicació, dret indispensable per una convivència en pau i harmonia. 
A la tornada del pont aquesta caixa serà viatgera i passarà un dia en cadascuna de les aules del col·le. Així podrem obrir-la i llegir els treballs de la resta dels companys.

dijous, 29 de novembre del 2012

Un passeig per la Biblioteca Municipal

Aquest matí ventós i fresquet, els companys de tercer curs hem fet la tradicional visita a la Biblioteca del poble. Allí ens han explicat el seu funcionament, la ubicació dels llibres, l'horari, el carnet d'usuari... Ens ha rebut "El gran Jordiet" conegut d'altres ocasions i ens ha fet passar una estona molt agradable. De vegades tans sols amb la paraula i de vegades recolzat amb contes desplegables ens ha contat un fum de d'històries i llegendes i com no, rondalles del nostre Enric Valor com aquella de "Més poderós que el sol". 
Ho hem passat veritablement bé.
Enhorabona per la fantàstica campanya d'animació lectora que porta endavant la Biblioteca Municipal. A partir d'ara segur que la visitem amb més freqüència. 

dimarts, 27 de novembre del 2012

Visita per la València històrica

Dimarts 27 els companys de sisé hem fet una visita per la València històrica. Hem fet un recorregut per les Torres de Serrans, el Palau de la Generalitat, Catedral, Miquelet i la Llotja. Hem consolidat coneixements de l'època. Hem pujat escales per a avorrir. Hem tingut sort amb l'oratge. Quan eixiem del col·le pensavem que ens anavem a remullar. Hem vist en viu i en directe els diferents estils arquitectònics i fins i tot, ens han sonat les campanes!
Ho hem passat molt bé i hem aprés el perquè del nom del Palau de la Generalitat. I vosaltres, ho sabeu?

Museu de les Ciències Naturals de València

Divendres 23 de novembre l'alumnat de cinqué hem visitat el museu de Ciències Naturals de València situat als Jardins de Vivers. Era una visita guiada en 4 grups en la que  férem un recorregut per una gran quantitat d'espècies animals i vegetals d'una forma molt didàctica i entretinguda.
Desprès estiguerem esmorzant i jugant en una de les zones del Jardí on hi havia columpis i jocs. 
S'ho passarem d'allò més bé. Segurament tornarem amb les nostres famílies !

dilluns, 26 de novembre del 2012

TALLER: TU TAMBÉ POTS SER PINTOR

 Els xiquets i xiquetes del Primer Cicle hem visitat de nou el nostre Museu de la Rajoleria. En aquesta ocasió hem vist l'exposició d'un pintor valencià anomenat MESSA organitzada per l'Associació Cultural el Barranc de Paiporta. Desprès hem participat en un taller plàstic on hem realitzat una carasseta tipus cubista que ens ha fet sentir com uns grans artistes. Ens ha quedat molt bonic i ho hem passat molt bé.

dijous, 22 de novembre del 2012

El Geperut de Notre Dame



Els companys del Segon Cicle hem assistit al teatre Escalante per veure “El geperut de Notre Dame”. L'espectacle està basat en la novel·la romàntica de Víctor Hugo i transformat en un musical amb cançons, actors i titelles que ens han fet reviure la història de Quasimodo, Esmeralda, el capità Febo, Clopin i, per suposat, el dolent Follo.
París, la catedral de Notre Dame, els bons sentiments, la solidaritat, el respecte a la diferència, l'amor... són els protagonistes de la història.
Ens ha agradat molt l'escenografia, la música, el treball actoral, el vestuari... encara que hem trobat a faltar una dicció més clara per part d'alguns personatges i una megafonia realment audible als lloc més llunyans de l'escenari. Nosaltres estàvem al primer pis i en ocasions s'ens perdien fragments de diàleg i la visió d'algunes escenes.
Desprès hem esmorzat a la plaça de la Verge. Feia una temperatura fantàstica. Estava plena de turistes en mànega curta. Hem jugat amb les colomes que ens envoltaven per tot arreu.
Ho hem passat molt bé.