dimecres, 24 d’octubre del 2012

3r visita el Botànic de València

Els companys de tercer hem visitat hui el Jardí Botànic de València. Hem eixit del col·le a les 9:30 en l'autobús i hem arribat cap a les 10 al Botànic. Primer hem esmorzat en un espai nou que han acondicionat molt bé i desprès el grup A se n'ha anat amb Pepa, la monitora, a fer un recorregut per tot el Jardí. Hem vist l'arbre més alt, el més antic, el més llunyà... Hem visitat l'hivernacle de les plantes carnívores i desprès el pavelló de les tropicals. També la zona de les plantes medicinals, els cactus i les aquàtiques. Mentrestant, el grup B estava al laboratori amb Andreu, l'altre monitor, fent un experiment molt interessant. Hem extret clorofil·la d'unes plantes. Hem picat fulles en un morter, li hem afegit alcohol i desprès, hem introduït un paper especial de filtre pel qual ha anat pujant el líquid i colorant de verd un trosset i altre de groc.
Desprès, el grup A ha fet la passejada i el grup B, l'experiment.
Ho hem passat molt bé i hem aprés un muntó de coses de les plantes.


dimarts, 23 d’octubre del 2012

Hort Escolar

L'alumnat de cinqué estem d'enhorabona ! Hem encetat l'activitat agrícola. Cada setmana per grups, baixem i portem endavant el projecte solidari de l'Hort Escolar. Víctor és el  monitor qué ens ajuda. Allí aprenem a cavar la terra, plantar, regar, arrancar les males herbes, adobar... en temps i forma. Desprès, els productes que obtindrem els posarem a la venda i amb els diners que guanyem farem una donació a una ONG que treballa en la República Dominicana. De moment hem plantat carxofes i faves.  Si la climatologia ho permet i no hi ha cap altre entrebanc, en no massa temps, allà pel Nadal, tindrem la nostra primera collita.

Convivències tercer cicle

El tercer cicle férem les nostres convivències el passat 10-11 d'octubre. El primer dia anàrem al Parc de Sant Vicent de LLíria on practicarem uns jocs cooperatius per tal de coneixer-ns un poquet millor perquè els de cinqué som nous al cicle. S'ho passaren d'allò més bé.
El següent dia ens quedarem al col·le i visionarem la pel·lícula “Tiempos modernos” de Charles Chaplin. Desprès per grups la comentarem.
Per la vesprada férem uns murals sobre el lema de la convivència que era “Amb respecte i bon humor, és pot viure millor”. Els hem penjat pels corredors del segon pis.
Ha estat una experiència molt agradable. 

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Quina poooooooor !


En el primer cicle estem encara esglaiats amb la visita de la bruixa "Ratlletes". Ha passat per les classes i els passadissos corrent darrere de nosaltres per donar-nos llibres i contes. És la anunciadora de la "Setmana de la Por" que anem a dur endavant aquests dies abans de Halloween/Tot Sants.
Anem a llegir, comptar, dibuixar, veure i treballar coses relacionades amb la Por. És un treball magnífic que han preparat les nostres tutores per tal de conèixer de prop i distingir la realitat de la fantasia, el temor i la imaginació.
Anem a portar a l'escola coses de casa que tinguen relació amb el tema i ho anem a col·locar per les classes i els passadissos per a ambientar l'escola.
Serà molt divertit. De segur que ho passem de poooooooor....!

dimecres, 10 d’octubre del 2012

INFORMACIÓ AJUDES DE MENJADOR I LLIBRES

CEIP JAUME I – PAIPORTA INFORMACIÓ A LES FAMÍLIES 

RESOLUCIÓ DEFINITIVA AJUDES DE MENJADOR ESCOLAR: 
El llistat està exposat al tauló d’anuncis del centre. 

RESOLUCIÓ PROVISIONAL AJUDES LLIBRES DE TEXT:
(Alumnat Primària).

El llistat de les sol·licituds admeses i de les sol·licituds que cal esmenar està exposat al tauló d’anuncis; el periode per a corregir les esmenes finalitza el 22 d’octubre en horari de secretaria: dilluns i dijous de 9 a 9,50 i dimarts de 3 a 4 de la vesprada. 

Nota:El fet d’estar en el llistat de les sol·licituds admeses de llibres de text no garantix l’ajuda, aquesta queda limitada al crèdit de la convocatòria. 

Paiporta, 10 d’octubre de 2012.

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Jornada de convivència

L'alumnat de 4rt hem fet una jornada de convivència amb pares i mares pel llit del Túria. Ha estat força bé perquè al voltant de 32 pares a l'anada i 34 a la tornada i i tres mestres, hem fet una passejada pels jardins del riu. Hem anat en metro i hem baixat a L'Albereda. Des d'allí hem anat als jardins de Vivers on hem tingut una parada informativa, hem esmorzat i la primera sessió de jocs. Desprès s'hem aturat al bosc dels arbres botella, de la llana o científicament, chorísies, on ens han explicat coses al voltant d'aquesta classe d'arbres, a més de l'origen dels jardins del Túria. La segona parada informativa ha estat entre el pont de les Flors i el de la Mar. És a dir, història entre el present i el passat. Hem fet altra sessió de jocs. Al Palau de la Música, hem fet altra aturada informativa i de jocs populars. Finalment, abans de dinar, hem fet la quarta i darrera sessió de jocs.
Hem arribat al Gulliver on hem dinat en les taules que hi  ha abans d'entrar-hi. Desprès, hem disposat de temps lliure per jugar en els tobogans gegants del parc. Cap a les 15:10 s'hem asserenat i asseguts hem començat a pintar uns dibuixos al voltant del 9 d'Octubre que celebrarem demà. No hem tingut temps d'acabar-ho, ja ho farem a l'escola.
Hem alçat el "campament" i xino, xano, hem tornat cap a l'estació del metro de l'Albereda on hem pujat, convenientment escortats pels pares i mares que han col·laborat en l'eixida.
Ho hem passat d'allò més bé. Hem practicat jocs populars: corda, goma, mocador i cementeri. Hem après coses sobre el parc del Riu, els jardins del Real, el Palau de la Música, el arbres botella... pero sobretot, hem gaudit d'un dia fantàstic de convivència.