dimarts, 26 de febrer del 2013

Educació vial

Les xiquetes i els xiquets d'Infantil 5 anys hem anat al Parc Adai a practicar moltes coses relacionades amb el Projecte d'Educació vial que hem treballat a l'aula.
Ha estat molt interessant, ho hem passat molt bé i ens hem divetit moltíssim perquè hem jugat a ser vianants i conductors, circulant per itineraris i intentant respectar els senyals de trànsit.

dimarts, 19 de febrer del 2013

Infantil al teatre Russafa


Malgrat la pluja, els xiquets i xiquetes d'Infantil hem anat al teatre Russafa a veure un conte molt bonic: "El soldadet de plom".
Els protagonistes de la història són dos amics que pateixen les burles i el rebuig dels seus companys de col·legi. Un dia, a l’hora del pati, Mía li conta a Hugo la història del soldadet de plom” perquè la seua existència te molt a veure amb els personatges del conte. Junts enceten un viatge fantàstic i a partir del qual res no tornarà a ser el mateix per a ells.
Ens ha agradat molt i ho hem passat d'allò més bé.

dimarts, 12 de febrer del 2013

Infantil 5 anys visita la Biblioteca

Els xiquets i xiquetes de les classes d'Infantil 5 anys hem visitat la Biblioteca Municipal.
Hem conegut com utilitzar el material de lectura i didàctic que allí hi ha.
Ens han contat històries molt boniques i de manera dinàmica i divertida ens han motivat a conèixer tots els secrets de la Biblioteca.
Ho hem passat molt bé i de segur que tornarem més d'una vegada.

dissabte, 9 de febrer del 2013

Circuit València històrica

Divendres matí l'alumnat de 4t de Primària hem fet una visita a València per la Plaça de la Verge i els seus voltants. Estàvem organitzats per equips de quatre i conduïts per algun pare o mare dels 26 que ens han acompanyat junt als nostres mestres. Era una activitat d'investigació i recerca. Haviem d'identificar una sèrie de llocs que teniem fotografiats i respondre a unes qüestions relacionades amb l'objectiu localitzat. Palau de la Generalitat, les tres portes de la catedral, la tomba d''Ausiàs March, la plaça de l'Almoina...eren alguns dels racons objecte de la búsqueda. 
Ha estat molt interessant. Els pares portaven la lliçó ben apresa i ens han ajudat a complir amb l'objectiu de la visita. És a dir, ens han ajuda a mirar d'una manera diferent, inquisitiva i curiosa les restes del nostre passat històric.
Una experiència molt engrescadora, diferent i divertida.

dijous, 7 de febrer del 2013

Desfilada de Carnestoltes

Hui per fi, aquesta vesprada de dijous ha sigut la desfilada del Carnestoltes. Tots a una veu hem acudit a la pista de ciment amb la disfressa corresponent al voltant de l'aigua. Pirates, gotes de pluja, tribus africanes, un homenatge als 60, un salt d'aigua, criatures de la mar, oficis, esports i treballs relacionats amb la mar...hem desfilat al ritme de les cançons assajades i relatives al tema. Desprès, "una marea de gente" a càrrec del professorat hem donat una cloenda a la desfilada prèvia al seguici funerari del soterrament de la sardina.
Una festa estupenda visitada i compartida per la pràctica totalitat de les famílies. Ho hem passat molt requetebé !


Tot d'un color !

Hui l'ordre del Rei del Carnestoltes era molt senzilla. Venir vestits al col·le d'un sol color. Negre, blau, roig, morat, marró, verd... hi havia per a tots els gusts. La consigna ha estat seguida per quasi tot el món de manera que no ha estat necessària la utilització de la farina màgica. Ens ha funcionat la memòria, la il·lusió i les ganes de passar-ho bé. 
Els companys de la primera planta han fet unes quantes passejades pel corredor al compàs de la música festera.
Aquesta vesprada, al voltant del tema central d'aquest curs -l'aigua, la gran festa, desfilada i cremada de la sardina. No hem de faltar ningú.
Visca el Carnestoltes moltes voltes...

dimecres, 6 de febrer del 2013

Els germans Grimm

Dimarts 5 l'alumnat de tercer cicle hem assistit en el teatre Escalante a una representació d'un muntatge sobre diferents contes recopilats pels germans Grimm. Ha estat una experiència novedosa on hem pogut aprendre la metodologia duta a terme pels autors en la seua tasca per recollir els contes populars de la seua terra i donar-los la forma literària en la que els coneguem hui en dia.
Ens ha agradat molt !

Alguna cosa al cap !

La farina màgica ha funcionat ! Hui cap alumne s'ha oblidat de dur alguna cosa al cap. Barrets, perruques, flocs, diademes... tot un seguit d'originals propostes que li donen un color especial al col·le. 
A poc a poc, hem anat desfilant davant el Rei del Carnestoltes i els seus ajudants. La música festera ens ha ajudat a animar al personal.
I demà, més.


dimarts, 5 de febrer del 2013

Vindre mudats !

Hui hem encetat la festa del Carnestoltes. Totes i tots, seguint l'ordre del Rei hem acudit al col·le vestits de manera elegant, de diumenge, mudats. Algú no s'ha enrecordat però de segur que amb la farina màgica que el Rei li ha escampat pel cap, demà no s'oblidarà de complir amb la consigna.
Al compàs de la música festera hem anat desfilant per davant del Rei i... a classe !!!

dilluns, 4 de febrer del 2013

Ordres del Rei del Carnestoltes 2013


Estimades famíllies:
Us informem que les Ordres del Rei del Carnestoltes 2013 són:
Dimarts dia 5: Totes i tots mudats (Vestits elegants, de diumenge)
Dimecres dia 6: Alguna cosa al cap (Barrret, perruca, llaç....)
Dijous dia 7: Vestit tot d'un color (Blau, roig, groc, negre...)
Dijous dia 7 vesprada: Disfressa de l'aigua (Segons cada classe)

Us recordem que a l'entrada de l'edifici principal estaran les ordres en un expositor.



La màgia del bruixot

Hola a totes i a tots !!!
Som la classe d'Infantil 5 anys A i aquest curs hem decidit ser la classe de les Bruixes i els Bruixots.
Estem investigant i aprenent sobre aquest món d'encanteris i ens ha visitat un Bruixot super especial,
amb una màgia sorprenent i fantàstica que ens ha deixat bocabadats !!!

divendres, 1 de febrer del 2013

Dia de la Pau

Hui divendres 1 de febrer hem celebrat al col·le el dia de la Pau i la no violència. Hem valorat positivament actituds i conductes com la Pau, l'amistad, la veritat, la solidaritat, el diàleg, la justícia...i hem rebutjat la intolerància, la desigualtat social, la mentida, la guerra, la injustícia, el desamor, l'odi...
Al voltant del multicolor mural que hem fet entre tots, hem cantat "Ningú no compré ningú", "Los niños queremos la paz","Imagine" de John Lennon i per acabar, "El món seria molt millor". Quatre cançons precioses reivindicant els valors que des de la nostra comunitat escolar venim treballant dia rere dia.
Ha estat un acte senzill, breu i emotiu.