dimecres, 22 de desembre del 2010

Els Reis Mags a l'escola !


Hui han vingut a visitar-nos els Reis Mags d'Orient. Han passat per totes les classes recollint les cartes de tothom i portant-nos regals i piruletes per a tots.
Ha estat molt emocionant !

Recollida de regals per a l'esglèsia de Sant Ramon

L'alumnat de 4t hem volgut participar en la campanya de recollida de regals per a l'esglèsia de Sant Ramon. Hem rescatat, llibres, joguets i objectes en bones condicions per regalar a altres xiquets i xiquetes més necessitats que nosaltres. Els hem embolicat en papers de regals i els hem portat fins allí. Ha estat una experiència molt emotiva i enriquidora.


El nou conserge


Pedro és el nou conserge del nostre col·le. Ha vingut a cobrir la plaça de Joan que desprès de 32 anys s'ha jubilat. Li agrada treballar amb tots els membres de la Comunitat Educativa. És molt amable i dispost.Té bon caràcter i capacitat. Li donem la benvinguda al nostre Centre on esperem que es trobe com a casa.

dimarts, 21 de desembre del 2010

dilluns, 20 de desembre del 2010

La bruixa Merenga

Durant aquests dies, l'alumnat de 4t anem a llegir el llibre de Mª Jesús Bolta, "La bruixa Merenga". Per fer ganeta, hui, a la Biblioteca, unes mares de la classe, convenientment disfressades, ens han oferit una animació sobre el llibre. En ell, es narra que la bruixa Vinagre, uns dies abans de Nadal fa que desapareguen totes les llepolies del poble. Menys mal que els nostres amics, Apol·lònia i Napoleó, reben l’ajuda de la bruixa Merenga, per resoldre el problema.
En acabar l'animació ens han oferit una llepolia a cadascun. Les mares han estat genials !!!
Ho hem passat molt, molt, molt bé.

divendres, 17 de desembre del 2010

Comiat al nostre conserge


Dijous 16 ha estat un dia d'alegria i pena alhora. El nostre estimat conserge Joan Casañ ha complit 65 anys i també es jubila. Desprès de 32 anys de servei a la nostra escola, és temps de merescut descans. Tota la comunitat educativa com una pinya hem volgut retre-li un homenatge d'estima i reconeixement. Joan i Sole, inestimable parella han compartit i aportat tot un munt d'humanitat i dedicació al Jaume. Esperem que tinguen tota la felicitat del món en esta nova etapa que enceten. No ens dieuen adeu, és tan sols, fins ara !

dimarts, 14 de desembre del 2010

Campanyes solidàries


Campanyes de solidaritat al nostre col·le
Estimades famílies:
La solidaritat és un dels valors educatius que en el nostre col·legi considerem fonamental. Així ho fem present en les nostres aules, i valorem que una pràctica constant tots els cursos és el recolzament a campanyes de solidaritat. Són moltes les propostes que ens arriben, i procurem que no s’acumulen per tal de no sobrepassar les nostres possibilitats (del col·legi i de les nostres famílies). En aquest mes de desembre, de forma excepcional anem a dinamitzar dues campanyes al temps, perquè estan dinamitzades per dos col·lectius que treballen en el nostre poble:
- La campanya del Kilo organitzada per Càritas.
- La col·laboració amb la replega d’aliments i material escolar + 1 euro, per als campaments de refugiats del Sahara (organitzada per APAHU).
Veureu en l’entrada de l’edifici la senyalització de dos espais, per tal que sigau vosaltres qui distribuïu la vostra aportació, que us animem a fer-la. Col·laborar en l’ajuda ens situa en la cadena de construcció d’un món millor per a totes i tots.
Campanya de col·laboració del col·legi “ Jaume I”
amb l’Associació Humanitària de Paiporta “APAHU”
Estimades famílies:
Un any més l’Associació Humanitària de Paiporta “APAHU” torna a posar en marxa “La Caravana d’Ajuda Humanitària” amb la destinació als Campaments de Refugiats del Sahara”.
En aquests Campaments de Refugiats viuen més de 160.000 Saharauis.
Nosaltres des del col·legi volem col·laborar en aquesta Caravana. Es replega: ARRÒS, LLENTILLES, OLI, SUCRE, ALIMENTS QUE NO CADUQUEN al menys en un any, MATERIAL ESCOLAR. És important que cap envàs siga de vidre, per a evitar trencaments en el transport.
Aquest any us demanem també que acompanyeu el Kg amb 1 euro, per tal de col·laborar en la compra dels camions que duen els aliments als Campaments.
Com sempre, moltes gràcies per la vostra col·laboració!
Càritas
L’associació de Càritas del nostre poble ens convoca, com tots els mesos de desembre, a col·laborar en l’ajuda a persones properes a nosaltres que no disposen de recursos. Aporta un kilo d’aliments que no caduquen i col·labora.

Pastilles contra el dolor alié

Ajudar és millor que carregar-nos de culpa i d’inhibicions i no fer res.A més de les víctimes de guerres, desastres naturals, epidèmies o de la violència, un dels grups humans més abandonats són les persones que pateixen malalties oblidades, perquè no són ateses. Els afectats no tenen recursos i no són un mercat que genera beneficis. Estes malalties, com la malaltia de la son, la tuberculosi, la malària, la sida infantil..., maten cada dia a 8.000 persones. Traure de l’oblit a milions de malalts és cosa de totes les persones del món.
El nostre col•legi és solidari i desitja recolzar aquesta campanya de “Metges sense Fronteres”.

dilluns, 13 de desembre del 2010

1r a la Biblioteca

Els companys de 1r curs hem visitat aquest matí la Biblioteca Municipal de Paiporta. Ara està al Poliesportiu. És nova i molt gran. Un poc apretats, s'hem col·locat a la Sala de lectura dels menuts. Allí ens han explicat el funcionament de la Biblioteca, com hem de tenir cura dels llibres, com passar-ho bé amb ells, etc... Desprès ens han contat contes molt bonics. Un d'ells parlava d'un cuc i era molt divertit. A l'hora del pati ja estavem al col·le. Tornarem més endavant amb els companys de l'escola o amb els nostres pares.

divendres, 10 de desembre del 2010

La Castanyera a Infantil

Malgrat l'oratge, la Castanyera i una amiga seua han vingut a visitar-nos. Marrameu no ha pogut vindre perquè s'ha quedat cuidant la casa. Ens han dut caramels de la muntanya. Hem menjat castanyes. Hem cantat i ballat la seua cançó.
Ens han repartit besos per tothom i ens hem fet fotos amb elles. Ho hem passat molt bé.
Fins l'any que vé, adeu Castanyera !

divendres, 3 de desembre del 2010

La Constitució espanyola

Hui divendres tres hem tancat la celebració del 32 aniversari de la Constitució Espanyola. Al llarg de la setmana anterior i esta hem treballat a les classes diferents articles d'especial relevància per a nosaltres. També hem escoltat el conte "Els lleons de les Corts" que la Comissió de Dates commemoratives ens havia fet arribar. A més hem redactat un text que hem llegit a l'acte final de realització del mural corresponent. També hem aportat les diferents banderes de les comunitats que formen Espanya. Desprès, tots junts hem cantat la cançò de Macaco, "Seguiremos ". Ens ha quedat un mural preciós que ja hem penjat a l'entrada de l'edifici de Primària. Felicitats Constitució!