dimarts, 24 de febrer del 2015

CARNESTOLTES 2015

          Per fi, dilluns 16 de febrer de vesprada vam celebrar la Festa de Carnestoltes amb el lema "Els Contes Clàssics". Aquests són diversió, són Festa. Xiquetes, xiquets, famílies i mestres ho passarem d'allò més bé amb la música, el ball i les disfresses. 

         Infantil 3 anys disfressat de personatges bons. Infantil 4 anys de personatges roïns i Infantil 5 anys de personatges màgics. Primer Cicle amb el conte de Blancaneus. Tercers de Primària amb els soldadets de plom i les ballarines, quarts amb el Petit Príncep i Tercer cicle amb el musical del Rei Lleó. També les i els mestres "volarem" amb Mary Poppins.

        Els nostres alumnes de sisé també  feren el Soterrament de la Sardina. Tot comença i tot acaba.

Enhorabona a tota la Comunitat Educativa del Jaume!!!. 
CARNESTOLTES MOLTES VOLTES!!!!
VISCA CARNESTOLTES!!!!!



divendres, 20 de febrer del 2015

L'ESCOLA QUE VOLEM

Estimades families:

Recordem que demà dissabte 21 de febrer a les 18:00 h hi haurà una Gran Cercavila Festívola amb el lema " L'ESCOLA QUE VOLEM". Per una Educació de Qualitat i en Valenciá.

Ens trobem a la plaça de Sant Agustí, en el cantó on hi està " la farmàcia", a les 17:45 h. Allí ens vegem!!!

L'equip directiu.

dimecres, 18 de febrer del 2015

TALLER EDUCACIÓ VIAL

          Dimarts 17 de febrer del 2015 l'alumnat dels dos nivells de Tercer de Primària hem participat junt a les nostres tutores i la mestra d'Educació Física en un Taller d'Educació Vial que ens va oferir la Policia Local de Paiporta amb col·laboració de la Direcció General de Tràfic.

          Hem eixit des de l'escola cap al Poliesportiu amb les nostres bicis acompanyats per Protecció Civil. Quan hem arribat hi havia un Circuït muntat amb senyals, semàfors,...Una policia local i un parell de persones més ens han repassat els principals senyals de tràfic i el seu significat. Després hem circulat, amb les nostres bicis per aquest, com a bons ciclistes, respectant els senyals i aplicant les normes de tràfic. També ens han donat alguns consells per a quan circulem per la via pública ja que comporta més perill que fer-ho en un circuit tancat.

          A la tornada també hem estat acompanyats per Protecció Civil.

          Hem passat una bona estona a més d'aprendre a circular intentant prevenir accidents complint les normes.

         Agraïm l'ajuda prestada tant per la Policia Local com per Protecció Civil, han sigut molt amables, i esperem tornar a repetir aquesta activitat si existeix la possibilitat.

diumenge, 15 de febrer del 2015

L'HORT del Jaume i la Brigada Verda

Les xiquetes i xiquets de cinquè viuen des de començament d'octubre el taller de l'hort del Jaume. Víctor el nostre mestre de l'hort, ens ajuda moltíssim i amb ell estem aprenent una gran quantitat de coses sobre com es treballa la terra i gaudint amb els resultats.

Com podeu veure el nostre hort ja comença a donar unes poques collites en aquest mes de febrer, però hem d'esperar un poquet més.

També volem agrair a la FUNDACIÓ RURALCAIXA el seu suport en el que fa a planters i llavors.

Estem aprenent molt i a més passant-ho molt bé!!!

Les xiquetes i xiquets de sisè, organitzats per equips, formen la BRIGADA VERDA del col·le. La finalitat és aprendre a reciclar i observar com ho fem. Passen totes les setmanes per les classes per tal de comprovar si reciclem correctament i si no, ens expliquen com fer-ho millor. Si ho fem bé ens deixen com a símbol una floreta contenta i si no, la floreta és trista... i no ens agrada tenir-la!!! El nostre lema és Reduir, Reciclar i Reutilitzar.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES MENJADOR ESCOLAR

          Com ja us anunciàrem l'Equip de Menjador ha encetat un conjunt d'activitats complementàries per als comensals del Jaume. L'Equip d'Educadores tant d'Infantil com de Primària, està desenvolupant unes activitats complementàries, amb la finalitat d'enriquir de forma lúdica i educativa el temps abans i després de dinar. Aquestes activitats voluntàries són conduïdes per les educadores, comptant amb la col·laboració de l'empresa del menjador, COLEVISA.

Són activitats diverses que es duen a cap abans i després del temps de dinar. Així s'han confeccionat Murals referents a les dates Commemoratives que celebrem al col·le, com ara el "Dia de la Pau", "Carnestoltes",...; activitats esportives, tallers de plàstica, de ball, de cinema, de relaxació, de jocs per als més menuts.

D'aquesta manera , l'equip de Menjador del Jaume, a més de contribuir a treballar els hàbits d'alimentació, d'higiene i de convivència, en la mesura en que proporciona el menjar principal del dia, ofereix la realització d'activitats prèvies i/o posteriors al dinar que són programades i planificades entre les que COLEVISA ens ofereix i les que tot l'equip de personal del menjador del Jaume prepara.

Ací en va una mostra

dimecres, 11 de febrer del 2015

AJORNAMENT DEL CARNESTOLTES

Estimades famílies:

          Segons les prediccions meteorològiques, s'anuncien pluges per a demà. De tal manera que la Celebració de Carnestoltes 2015, la farem proper dilluns 16 de febrer a les 15:15h.

             No obstant, esperem al Rei d'En Carnestoltes demà per a complir les seues ordres. Gràcies com sempre.

           L'Equip Directiu.

Ja està ací Carnestoltes

          Un any més ha arribat al col·le el "Rei d'En Carnestoltes". Enguany el lema és " Els contes clàssics". Ací podeu veure les Ordres del Rei i el Programa.
CARNESTOLTES MOLTES VOLTES!!!

dilluns, 9 de febrer del 2015

Visita de quarts a la València històrica

          Divendres 6 de febrer, els tres quarts, hem viscut una eixida estupenda, on ha confluït la convivència i aprenentatge, amb alegria i concentració al temps. L'activitat consistia en localitzar on estava allò que tenien fotografiat en el quadernet i escoltar després una informació relacionada.

           L'OBJECTIU era aguditzar la mirada, descobrir, adonar-nos que quan mirem amb voluntat d'aprendre veiem més i millor. També era un objectiu connectar amb la història: allò que miràvem estava molt abans que nosaltres. Connectàrem amb el valor de la història, que ens traspassa perquè està abans i després de la nostra vida.

          A més, estava el camí de fer el recorregut en equips, col·laborar, ajudar-nos, dialogar, respectar-nos.

            I això ha sigut possible perquè comptàvem amb 25 mestres especials: pares i mares. algunes ties i una estupenda iaia, i una genial germana, que heu pogut col·laborar a que l'experiència tinguera més qualitat i bona convivència.

                 Les criatures han aprés i s'han divertit, i els majors TAMBÉ!!!.

                Agraïm molt la col·laboració de les famílies i ens agrada molt el tipus d'escola que entre totes i tots poc a poc anem fent. Així fem l'escola que volem!

                Un plaer famílies!

Almudena, Inma i Mónica ( tutores de quart)

diumenge, 8 de febrer del 2015

3ers visiten la fàbrica de fartons Polo i l'Alqueria de Machistre

          El passat dilluns 2 de febrer, els tercers anàrem a visitar la fàbrica de fartons Polo i l'Alqueria de Machistre.
          A la fàbrica ens informaren de la història de l'empresa, del procés de producció dels fartons i de l'elaboració dels mateixos. Amb uns barrets blancs i bates, visitàrem la fàbrica i finalment elaboràrem el nostre propi fartó, encara que acabà amb forma de "pa cremat". Ens van acomiadar amb un regal per a cadascú.
         La següent parada va ser a l'Alqueria de Machistre (museu de l'orxata), situada als terrenys d'Alboraia i molt prop de la mar. Un espai inoblidable tant per la seua bellesa com per la riquesa cultural i històrica. Datada de 1442, aquesta alqueria, convertida hui en museu ens ha permet aprendre més del cultiu de la xufa, gaudir del seu espai natural i descobrir la seua història, amb desenes d'elements que ens traslladaven a segles passats ...
El dia ha sigut tan enriquidor a tots els nivells que al final del mateix ens costava decidir que era el que més ens havia agradat... sense dubte TOT.

diumenge, 1 de febrer del 2015

Menú Febrer 2015

Menú febrer 2015 by ceipjaume

DIA DE L'ARBRE 2015

      També al llarg d'aquesta intensa setmana al Jaume hem celebrat el DIA DE L'ARBRE 2015, coordinat pel cicle d'Infantil, amb el lema "L'ARBRE DELS DESITJOS". Ha estat una activitat que ha consistit en que cada xiqueta i xiquet ha escrit un desig d'esperança, un somni, o una il·lusió i hem construït entre totes i tots un gran arbre.
       L'objectiu de l'activitat ha segut compartir pensaments que naixen del cor, que puguen ser llegits i adoptats internament, pensaments que puguen fer-nos somriure; idees que ens recorden qui som i què som capaços de ser i de fer tot allò que ens proposem si ho desitgem amb moltes ganes.
   Són paraules que ens regalen optimisme i alegria, que ens mobilitzen o ens tranquil·litzen, paraules que ens acompanyen.
      És la creació d'un treball col·lectiu amb una base simple i un resultat extraordinàriament ric. Teixit amb aportacions totes diferents i totes molt semblants.

Tanquem els ull i desitgem...

DIA DE LA PAU 2015

          Una de les dates commemoratives ja històriques i emblemàtiques del Jaume és la celebració del DIA DE LA PAU i NO VIOLÈNCIA. Aquest curs i amb el lema "LLIBERTAT. UN LLAPIS PER LA PAU" totes les xiquetes i xiquets del col·le, des de tres any fins a sisè, acompanyats per les seues i els seus mestres hem anat a la classe de música i hem fet la nostra aportació per a fer el gran mural que llueix en l'entrada del centre des de passat divendres.
           Allí, cantarem cançons per a reivindicar LA PAU i LA GERMANOR entre els diferents pobles i cultures del món. Ací tenim una mostra del que férem al llarg de tota la setmana i que finalitzarem el dia 30 de gener, Dia de La Pau Mundial. El Jaume sempre amb la LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ. UN LLAPIS PER LA PAU!!!