dimarts, 29 de maig del 2012

El Teularet

Dimarts 29 l'alumnat de 2n Cicle hem realitzat l'eixida cultural de fi de curs. El viatge en el bus s'ha fet un poc llarg doncs és a prop de Moixent i els darrers km són muntanyencs i plens de revoltes. Ara bé, les vistes són magnífiques i les instal·lacions sensacionals. Una vegada allí ens han rebut els monitors i hem esmorzat. Desprès ens hem organitzats en diferents grups. Hem visitat les diferents parts de la finca, la granja, els corrals (hem pogut tocar un conill) l'aula de natura, les gallines soltes pel pati, hem cantat, jugat.... Desprès del dinar hem fet altra activitat i desprès, horeta i mitja més d'autobús. Hem arribat al col·le cansats pero contents. Ho hem passat d'allò més bé. El Teularet és un lloc fenomenal per a passar uns dies. Ens hem quedat amb ganes de més.

divendres, 25 de maig del 2012

Berenar solidari

Dijous 24 per la vesprada hem celebrat un berenar solidari. Algunes famílies i mestres han col·laborat amb cosetes molt bones per menjar i les hem venut a euro la peça per recollir diners per a Càritas Paiporta. Hem pogut escollir entre sandvitxs, entrepans, pizzes, diversos tipus de coques, galetes... i per beure, sucs naturals de kiwi, taronja, meló, síndria, maduixa... 
La participació ha estat molt alta. Hem gaudit molt de l'experiència i a més, hem recollit al voltant de 850 euros que és del que es tractava.
Des d'ací volem donar les gràcies a l'AMPA per la seua col·laboració i a les persones participants.
El proper any, més!
Ara us esperem per al Rastrell solidari el 15 de juny.

divendres, 18 de maig del 2012

Deesses per nassos

L'alumnat de sisé hem representat l'obra "Deesses per nassos" Un passeig per la història des de l'antiga Grècia fins a l'actualitat amb un aire divertit, irònic i enginyós. Ha estat un viatge interessantíssim que ens ha permés descobrir valors, sentiments i vivències molt enriquidores. Ha estat un procés llarg, extenuant de vegades pero que ha pagat la pena.
Hem estat recolzats per un grup entusiasta de mares i pares, les nostres tutores, altres mestres del col·le i fins i tot d'altres llocs i per l'equip tècnic de l'Auditori. 
Al llarg de dues hores hem mostrat al nostre públic que sabem i podem fer coses molt engrescadores i potents. Hem gaudit i hem fet gaudir als nostres espectadors.
Escenografia, luminotècnia i disortadament, la megafonia un poc fluixa, tot ha estat disposat per oferir el nostre treball de tota la col·lectivitat de manera excel·lent.
Una experiència encisadora que ens ha aportat un plus de autoestima important.
Gràcies a tothom per haver-ho fet possible!
L'alumnat de tercer hem assistit a una sessió de contacontes en la Biblioteca Municipal de Paiporta. El gran Jordiet és un comunicador excepcional. Al llarg de més d'una hora ens ha tingut embadalits escoltant les seues històries plenes d'ocurrències d'allò més sug·gerents. Recolzat per un sèrie de diferents materials de suport que enriquien els contes, ens ha mantés l'atenció d'una manera constant i activa. 
Ho hem passat molt, molt, molt bé.

Infantil a una escola musical

L'alumnat d'Infantil hem visitat l'escola musical "Ana Magdalena" de Rocafort. És un espai fantàsticament habilitat per participar en activitats musicals molt divertides i participatives. Hem fet grups de diferents tipus d'animals, com ara, lleons, tortugues, gallines, elefants...i hem estat protagonistes d'uns contes musicals molt bonics. La música, tocada, i molt bé, en directe, ens ha acompanyat en les diferents històries que hem interpretat.
Ho hem passat d'allò més bé. Ha estat una experiència molt motivadora i absolutament recomanable.

El Kamishibai

L'alumnat d'Infantil tenim la sort de gaudir en l'aula de suport a la Llengua d'una nova forma de contar contes: "el Kamishibai"
Kamishibai significa "teatre de paper" i és una forma popular, des de fa segles, de  contar contes a la xicalla del Japò.
Les característiques del Kamishibai creen un efecte màgic al voltant del conte que fascina a l'alumnat.
Les mestres de suport hem contat ja "La història dels 3 prínceps blaus" i "Per què hi ha pedres en el fons dels rius?" Però també hi moltes altres històries que a poc a poc anirem contant....

dimecres, 16 de maig del 2012

Feliç aniversari!

Hui és un dia d'alegria per tothom. La nostra companya Àngels Císcar compleix anys. Un aniversari especial doncs ja en són 60. Tot el co·le l'hem rebuda cantant-li "l' Aniversari feliç". Li hem oferit un ram de flors i una tarta i una ovació. Ella, sorpressa, ho ha encaixat de meravella i ens ha regalat un enorme i carinyós somriure.
En acabar el curs, ja ens deixarà desprès d'una llarga i dilatada experiència, d'un saber fer i estar que tots recordarem sempre.
Enhorabona Àngels!

dilluns, 14 de maig del 2012

El somni s'ha fet realitat!

Per fi, el nostre company Adrià ha estat escollit per Lang Lang el pianista més mediàtic del moment. El proper 15 de  juny participarà amb ell i altres finalistes en un concert multitudinari en Berlín amb motiu del seu 30 aniversari. Més informació a la web: https://www.langlangberlin.telefonica.com/
Des d'ací, les nostres felicitacions.
 
 


divendres, 11 de maig del 2012

Volta a peu

Com a activitat iniciadora de la celebració del XXVè aniversari de les Trobades de les Escoles en Valencià hui divendres hem fet la volta a Peu a Paiporta. Hem encetat l'itinerari des del nostre centre amb l'alumnat de 3r escortats per la Policia Municipal, Protecció Civil, una pancarta portada pels mestres i tancant el seguici, l'ambulància, cap al col·legi de la Immaculada. Allí ens han acollit amb música i amb molt d'afecte. Nosaltres erem portadors d'un document amb un poema molt bonic de Vicent Andrés Estellés que parla de l'estima de la nostra llengua, el Valencià, i amb espai perquè cada centre poguera escriure una frase, un pensament, una dita sobre l'aprenentatge i/o l´ús de la llengua. Desrpès nosaltres hem tornat al col·le i ells han anat a dur el testic al col·legi de Lluis Vives. Des d'allí el document ha anat visitant totes les escoles d'Infantil i Primària del poble fins que ha acabat de nou en el nostre centre amb la visita de l' Ausiàs March.
Ha estat una activitat molt bonica que ens ha permés anunciar a tot el poble que la festa de la llengua ja està ahí. El diumenge 13 de maig tots a la ciutat de València.!

Xarxes socials

Dimecres 9 a a les 17:30 el sargent de la Guàrdia Civil Sergio Fernández de Córdoba va oferir una interessantísima xarrada al nostre col·le sobre les "Xarxes socials: avantatges i riscos d'internet". Al llarg de més de dues hores ens va anar instruïnt i descobrint l'enorme potencialitat d'aquestes eines informàtiques que tant agraden a la joventut i de les que és tant difícil mantenir-se al marge.  Consells, mesures de precaució, possibilitats, adreces útils per fer un millor ús i control, etc...il·lustrats amb exemples i navegació van anar a poc a poc i de manera molt clara il·lustrant-nos als que tinguerem ocasió i oportunitat d'assistir. Fou una activitat molt agradable i enriquidora.
Enhorabona al ponent i a l'AMPA del centre organitzadora de la xarrada.

dijous, 10 de maig del 2012

5é a la Valltorta

L'alumnat de 5é de Primària hem fet una immersió en la Prehistòria mitjançant una visita a la Valltorta (Castelló)
Hem visitat el seu Museu per conèixer millor com vivien, treballaven, es relacionaven... els nostres avantpassats. Desprès hem fet un taller on hem fabricat un pinzell i hem aprés a fabricar les pintures per dibuixar a l'estil rupestre.
Finalment hem visitat "l'Abric del cavall" on es conserven restes de l'època primitiva. (Mesolític)
L'oratge ens ha acompanyat i ho hem passat molt bé

dilluns, 7 de maig del 2012

Anem al teatre 2012


L'alumnat de segon cicle hem assistit aquest dilluns 7 a l'Auditori Municipal per gaudir de les aventures d'Ulisses. Troia, Nausicaa, Polifemo, Les sirenes, Penèlope... estes i altres eternes històries del viatge de l'heroi fins al seu regne d'Ítaca han anat apareguent a l'escenari de la mà de tres actors i algunes titelles. La mar, protagonist en aquest viatge de tornada cap a casa, ha estat present mitjançant una tela blava per la que solcava la nau d'Ulisses. La banda sonora ens ha ajudat a situar-nos en la història.
Ens ha agradat molt i ho hem passat d'allò més bé.
Si volem més informació de l'espectacle, podem clicar en l'enllàç.

http://anemalteatre.es/index.php?option=com_content&view=article&catid=51%3Aespectacles&id=79%3Aulisses&Itemid=50

dimecres, 2 de maig del 2012

Periòdic escolar 2012

"Sempre amb el Jaume" el nostre periòdic, per fi ja ha eixit. Ja s'ha imprés i ja l'estem treballant a les classes. Ha quedat mol bonic! el podem veure aquí mateix, punxant en l'enllaç de la columna de la dreta. Ha estat possible gràcies al treball de totes les classes, de tots els companys del centre. I la tasca d'imprimir-lo, gràcies a la paciència i el bon fer de la comissió del periòdic i del conserge. El suport econòmic, com sempre, a càrrec de Caps, l'empressa del menjador, Instal·lacions Fonsy, i l'Ampa.
Enhorabona a tothom!