divendres, 20 de desembre del 2013

dimarts, 17 de desembre del 2013


Amb els millors desitjos per aquests propers dies i el Nou Any.

L'equip directiu

divendres, 13 de desembre del 2013

Anem al Circ

Com a activitat final del projecte del "Circ" els xiquets i xiquetes de les classes de 4 anys dijous 12 de desembre hem anat al circ Wonderland en València.
Hem passat un matí molt divertit que no oblidarem

Dilluns 9 de desembre, famílies de la classe d'Infantil 4 anys A ens van fer en la classe una funció de circ. Hi havia mestre de cerimònies, mags, pallasos, equilibristes, forçut, dona barbuda, domador de feres, acomodadores, ajudants, malabaristes... Un espectacle fantàstic. Passarem una vesprada de categoria.
Moltes gràcies famílies !!!!!

dimarts, 10 de desembre del 2013

Quina setmaneta de Teatre!

Com aquell programa de la televisió vasca, "Vaya semanita" aquí al cole estem tenint una setmana plena d'activitats. De moment, dilluns pel matí tota la Primària hem assistit a l'Auditori Municipal per veure "Tarzan" una obreta de teatre en anglès. Tinguerem l'ocasió de recordar les aventures a la selva del "Monky Man", la seua companya Chita i la bella i delicada Jane. Cantarem, ballarem i s'ho passarem molt bé.
Per la vesprada, els menuts d'Infantil 4 anys A, tingueren una sessió de circ d'allò més bonica però açò vos ho contarem amb fotos i més  amplitud demà.
Dimarts, el tercer cicle hem anat a la sala Escalante per veure "Cyrano de Bergerac" una molt original adaptació de l'obra de Rostand que barreja present i passat, lluita d'espases, amor  romàntic i cortés, sorprenents efectes audiovisuals, en una aventura còmica, àgil, divertida i una miqueta boja...Ens ha agradat moltíssim!

dijous, 5 de desembre del 2013

Constitució 2013

Al llarg dels darrers dies, l'alumnat del centre hem estat treballant alguns dels drets que la Constitució ens reconeix com a ciutadans espanyols. Dret a l'educació, a l'opinió, a la participació, a la vivenda, a la reunió... Hem elaborat uns murals per classe i desprès a l'aula de Música hem fet un gran mural que hem penjat a l'entrada de l'edifici principal. A l'hora, hem aprés dues cançons sobre el tema que hem interpretat mentre cada curs feia la seua aportació. "Derechos universales" i "Una oportunidad" de JPelirrojo són les melodies que ens han acompanyat durant tota la setmana.
Felicitats Constitució!!!

dimecres, 4 de desembre del 2013

Dibuix del cos humà

L'àrea d'Artística en la seua vessant Plàstica, sovint al nostre col·le ha comptat amb la participació i col·laboració de les famílies del centre. Sobretot al 2n trimestre quan enllestim i portem endavant els tallers. Però a més, en aquesta setmana passada hem tingut l'ocasió de rebre unes pautes, idees i consells per part de Xelo Puertes, mare de la nostra companya Balma, sobre la dibuix del cos humà. De les proporcions entre les diferents parts i com aquesta va canviant conforme anem madurant: de l'aspecte del bebé, infant, fins arribar a l'home de Vitrubio de Leonardo da Vinci.
Semblava fàcil però hem pogut comprovar  la dificultat d'encertar les dimensions del cos, cames, cap, braços....i la seua correcta proporcionalitat, Així que entre rialles i el seu suport hem anat avançant en la correcta plasmació del nostre cos.
No crec que fem una exposició amb els resultats! o si?


Ús d'Internet

Internet és una eina molt utilitzada hui en dia. És de gran ajuda per a moltíssimes coses però cal saber-la emprar correctament. L'alumnat de sisé hem tingut l'oportunitat d'escoltar la xerrada que José Fernández, pare del nostre company Guillermo, ens ha fet aquesta vesprada. Ell és guàrdia civil destinat aquí al poble i sap perfectament del què parla. Ens ha contat diferents tipus de casos i coses que es dónen en relació a Internet. Ens ha aconsellat sobre la navegació segura.  Cal seguir una sèrie de normes. Privacitat, mesura en el seu ús, precaució, cura amb les contrasenyes, les webcams...són algunes de les coses més elementals que cal tenir en compte a l'hora de la seua utilització.
Hem aprés moltes coses i ens ha agradat molt comptar amb la seua col·laboració.

divendres, 29 de novembre del 2013

Animació lectora

La comissió de Bilioteca porta endavant una sèrie de projectes molt interessants  per a l'alumnat del centre. Des de fa uns dies, ve realitzant una acció d'animació lectora/escriptora, per totes les aules, dirigida cap a la poesia. Hui ens han visitat en la nostra classe de 6é. Proveïts d'uns barrets cridaners i acolorits, ens han representat  una conversa entre amics sobre la importància de la poesia. Ens han recitat uns quants poemes que teniem memoritzats i d'altres que han anat llegint en les tres llengües del col·le. Desprès, entre tots hem "construït" un poema mitjançant un joc que portaven preparat.
Ha esta molt interessant i ens han motivat per llegir poemes, memoritzar-los, recitar-los...peró també a escriure les nostres pròpies poesies. Tots podem omplir la vida de paraules boniques i que ens facen sentir millor!


dimarts, 26 de novembre del 2013

El Circ

Els xiquets i xiquetes d'Infantil 4 anys estem portant endavant un projecte de treball al voltant del mon del circ. Desprès d'investigar i aprendre moltes coses dels artistes, materials, actuacions... hui hem tingut la sort de tindre la visita d'un grup d'artistes del circ Wonderland, acompanyats pel seu professor que ens han mostrat exercicis de malabarisme, acrobàcia, equilibri... Hem gaudit molt d'aquesta exhibició. 
Desprès els hem ensenyat la nostra escola perque se n'adonaren de la diferència de la seua, que és una caravana.
Volem agrair la col·laboració dels pares que ens han aconseguit aquesta visita.
Fins i tot ens han signat autògrafs!!!!!



divendres, 22 de novembre del 2013

Un passeig per la València antiga

L'alumnat de sisé acompanyat pels seus tutors, sis mares i un pare, hem fet un recorregut per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat de València. L'aire no ens va ajudar massa per desenvolupar el treball que havíem de fer. Però finalment, les ganes i la voluntat de tots, van fer possible gaudir de les explicacions que els pares havien preparat per il·lustrar-nos un poquet. l'Almodí el el Museu d'Arqueologia de l'Almoina, la catedral, el palau de la Generalitat i Arquebisbal, les places de la Verge, de la Reina i Rodona, Santa Caterina i Micalet i les torres de Serrans i de Quart van ser els llocs on escoltarem les explicacions pertinents. També tinguerem l'ocasió de veure una sessió del Tribunal de les Aigües que es reuneix cada dijous a la porta gótica dels Apòstols.
Per completar la jornada, dinarem, jugarem i gaudirem d'un temps preciós al llit del Túria.
S'ho hem passat d'allò més bé.


divendres, 15 de novembre del 2013

Candidats al Consell Escolar del Centre

Aquesta és la llista provisional dels candidats al Consell Escolar del Centre.

Fotos dels candidats del sector pares/mares al Consell Escolar del Centre

El consell escolar del centre es renova cada quatre cursos i ara en novembre, és la data de les eleccions al nou consell. Les famílies tenim l'ocasió d'escollir el proper dijous 28 els nostres representants en aquest importantíssim òrgan de govern del centre.

dimarts, 5 de novembre del 2013

Setmana de la por

Ja ve sent una costum al nostre Primer Cicle celebrar al voltant de Tot Sants una setmana en que treballem aspectes relacionats amb la nostra tradició cultural. Llegim, escoltem i escrivim contes, històries i situacions en les que la Por, és l'ingredient principal. Bruixes, esquelets, bruixots, personatges sinistres... que intenten donar-nos por. Però sabem que es tracta del món de la fantasia, que no són de veres, que no existeixen en realitat. Els pintem, en parlem d'ells, fem activitats al seu voltant per familiaritzar-nos amb ells i deixar de que ens esglaien.
Ho passem de pooooooooor!

Hort escolar

L'alumnat de cinqué hem començat amb les tasques de l'hort escolar. Cada dilluns, desprès del pati, la meitat d'una de les classes baixem amb el monitor i portem endavant les feines pròpies de l'època al nostre hortet. De moment, ja hem baixat dues vegades cadascun dels grups. Hem arrancat les males herbes, hem treballat la terra i l'hem adequat a les nostres necessitats. Hem esporgat el romaní i hem plantat alls tendres.  S'ho passem d'allò més bé i aprenem moltes coses sobre els conreus de la terra. Esperem cada dilluns per baixar a l'hort!

dimarts, 15 d’octubre del 2013

Convivències 2013-2014

Els companys de tercer cicle, com venim desenvolupant els darrers anys, hem realitzat les jornades de convivència. El nostre lema d’enguany era “La diversitat és normalitat”. En Sant Vicent de Llíria hem tingut ocasió de compartir activitats i jocs cooperatius on l’important no era guanyar sino gaudir de la participació. I al centre, hem visionat el curt “El circo de las mariposas” que ens ha mostrat que la deficiència i/o diferència pot esdevindre un avantatge si la mirem amb altres ulls. Conclusions i murals han donat per finalitzades les nostres convivències d’aquest curs. S’hem conegut un poc millor, hem après moltes coses i hem crescut com a persones.

divendres, 4 d’octubre del 2013

Sent i respira valencià

El museu de la Rajoleria ve desenvolupant una sèrie de tallers al llarg del curs que són molt interessants. Si l'altre dia va ser el del doblatge, hui divendres l'alumnat de 6é hem tingut l'oportunitat de participar en un altre anomenat, "Sent, respira valencià". Organitzat amb la col·laboració del servei de normalització lingüística de la Diputació de València hem recorregut una exposició de panells de diferents àmbits com ara, verdures, fruites, peixos, cos humà, orquestra, bicicleta, dolços...on dibuix i nom en valencià ens donava la pista per omplir desprès uns sopes de lletres i poder jugar al "Scrabble" o també anomenat "Intelect". 
Hem aprés coses, hem fet recerca, hem jugat, hem gaudit...en valencià.

dimecres, 2 d’octubre del 2013

Brigada verda

A poc a poc anem normalitzant les activitats del centre. Ahir dimarts, amb una ponentà terrible, vam iniciar l'activitat "Brigada Verda". Tot el centre, d'una manera o altra estem implicats en activitats de cura del medi ambient. L'alumnat de sisé és l'encarregat de passar per les classes i comprovar i recollir les paperes del plàstic i del paper si s'ha fet una bona selecció del material. Les classes que sí han complit amb aquest compromís, reben una flor contenta i les que no ho han fet correctament reben una flor trista. Així que tres alumnes del 6é A i tres del 6é B, amb guants i bosses adequades, férem la primera recollida del curs. Cada setmana un equip de dues persones de manera rotatòria passarem per les diferents plantes de l'edifici principal i per el d'Infantil per fer la nostra tasca "verda"
La majoria de les classes han obtés la flor contenta!

Taller de doblatge

L'alumnat de segon hem anat al Rajolar per fer un taller de doblatge. Ha estat molt divertit i participatiu. Hem tingut ocasió de gravar les nostres veus en imatges de dibuixos animats i d'altres. Resultava molt curiós sentir les nostres veus sobre imatges conegudes per tots. Ho hem passat d'alló més bé!!!!

dilluns, 30 de setembre del 2013

Informació general a les famílies



INFORMACIÓ GENERAL A LES FAMÍLIES         30/09/2013

HORARI ESCOLAR : OCTUBRE – MAIG.

           Els recordem que aquest curs 2013-14, l’horari del centre d’octubre a maig serà:
- De dilluns a dijous: matí de 9.00h a 12.15h  i vesprada de 3 a 5.
-Divendres de matí de 9.00h a 13.00h. La vesprada del divendres no hi haurà classe.
- L'alumnat que faça ús de menjador els  divendres acabarà a les 3 de la vesprada.

AJUDES ASSISTENCIALS DE MENJADOR DE LA CONSELLERIA  
Els sol·licitants amb 19 ó 20 punts l’ajuda serà del 100% amb una quantia de 3,94€.
Els sol·lictants de 14 a 18 punts l’ajuda serà del 70% amb una quantia de 2,76€.
Encara falta per eixir el llistat definitiu de beneficiaris i no beneficiaris de les ajudes.

HORARI DE TUTORIA (Atenció a pares-mares):
. Infantil i Primària:           dijous de 12:15 a 13:00 hores.

HORARI D' ATENCIÓ AL PÚBLIC. -EQUIP DIRECTIU-
Director:             dimarts  : 9 a 9,50 ;   dijous de 16 a 17 h.
Cap d' Estudis:  dilluns de 9 a 9,50 h; dijous de 15 a 16 h.
Secretaria:         dimarts de 11,20 a 12,15 h. i  dijous de 9 a 10 h.

HORARI D' ATENCIÓ DEL GABINET -PSICÒLOGA-
Dilluns, dimarts, dijous i divendres de 9:00 a 14:00 –(cita prèvia)-

HORARI GESTIÓ ASSUMPTES MENJADOR : (Gloria Megia- Mónica Huertas)
 - Dilluns a divendres : 9 a 9,30 h.

El Director: Aurelio Lapeña Yubero.

divendres, 13 de setembre del 2013

Ajudes Menjador



INFORMACIÓ A LES FAMÍLIES
Assumpte: RESOLUCIÓ PROVISIONAL D’AJUDES ASSISTÈNCIALS DE MENJADOR DE LA CONSELLERIA. Curs: 2013-14.
-          AL TAULÓ D’ANUNCIS ESTÀ PUBLICAT EL LLISTAT D’ALUMNES AMB LA PUNTUACIÓ ATORGADA, AIXÍ COM LLISTAT  DE  L’ALUMNAT EXCLÒS.
Període de reclamació fins el 17 de setembre en la secretaria del centre. Horari:  dimarts  de 11,20 a 12.15 i divendres 12,15 a 13.
El Director

Informacions generals

INFORMACIÓ GENERAL A LES FAMÍLIES.    9 - Setembre - 2013

-HORARI DE L’ALUMNAT MES DE SETEMBRE:    DE 9:00 a 13:00 h.
Es prega la màxima puntualitat a l’hora d’entrada al centre.

-HORARI DE TUTORIA: dijous de 13:00 a 14:00 h.


-HORARI ATENCIÓ AL PÚBLIC DE L’EQUIP DIRECTIU.
Direcció: dilluns , divendres de 9 a 10 h, dijous de 13 a 14 h.
Cap d’estudis:dilluns de 9 a 10 h i dijous de 12,15 a 13 h.
Secretaria: dimarts  de 11,20 a 12,15 divendres 12,15 a 13 h.

-AJUDES PER A LLIBRES DE TEXT I MATERIAL DIDÀCTIC :
No s’ha rebut cap convocatòria de la Conselleria per al present curs escolar.

-MENJADOR ESCOLAR.
L’ hora de recollida dels xiquets-es usuaris en el mes de setembre serà  a les 15 hores.

-BEQUES DE MENJADOR de la Conselleria.
Encara no tenim informació sobre les ajudes concedides o denegades. Les famílies rebran puntual informació en el moment que arribe la notificació al centre.

-CALENDARI ESCOLAR per al present Curs Escolar.
INICI DE LES CLASSES: 9 de setembre .
FINALITZACIÓ DE LES CLASSES: 20 de juny .
VACANCES DE NADAL: 23 de desembre al 6 de gener  (inclosos).
VACANCES DE PASQUA: 17 al 28  d’abril (inclosos).
ALTRES DIES NO LECTIUS: 9 d’octubre, 1 de novembre,                6 de desembre, 19 de març, 1de maig.
Altres dies no lectius de la localitat: 17,18  de març i 2 de maig.

-RENOVACIÓ DE  L’EQUIP DIRECTIU: Després de la passada renovació de la Direcció,  l´Equip Directiu actual està integrat pel Director: Aurelio Lapeña;  Cap d’Estudis: Laura Chisbert  i Secretària : Mónica Huertas.


BENVIGUTUS AL NOU CURS ESCOLAR: 2013-14
El Director.

Aurelio Lapeña Yubero.



*Aquesta informació també està disponible en el blog i página web del  centre.

dilluns, 9 de setembre del 2013

Inici curs 2013-2014

Per fi ha arribat el dia. Alumnat, famílies i professorat estàvem preparats per donar inici al nou curs escolar. A les nou, i desprès de la música Aureli, el nostre director, ens ha dedicat unes paraules de benvinguda que la cridòria emocionada pel reencontre no ha deixat escoltar massa bé. Així doncs, l'alumnat que el curs passat eren de segon, han passat al menjador on s'ha redistribuït en els tres tercers d'enguany. Desprès els quarts del curs passat, han entrat al menjador on s'han redistribuit en els cinquens d'enguany. Desprès, els primers, tercers i cinquens del curs passat, han pujat a les seues classes del curs passat però un curs més fadrins. Finalment, els infantils de cinc anys del curs passat, al gimnàs, s'han redistribuit en  els primers d'aquest any. 
El professorat de primària al complet i el d'infantil pendent de cobrir dues places.
Un curs que rebem amb il·lusió i amb moltes ganes de fer escola pública, solidària, valenciana i de qualitat.
A totes i tots, un bon curs escolar!