divendres, 28 de novembre del 2014

XIQUETES I XIQUETS,... ESTIMAT PÚBLIC!. BENVINGUDES I BENVINGUTS A COMPARTIR EL NOSTRE TEATRE

TEATRE JAUME I MENJADOR ESCOLAR.
PAIPORTA JAUME I . 28 DE NOVEMBRE 2014.
FILA 6. BUTACA 3.
PRODUCCIONS COLEVISA

Quina aventura que és el teatre , veritat?,...

          Avui hem viscut el plaer de fer una Escola que es sosté en un esperit obert i de col·laboració i aprenentatge en el nostre Menjador del Jaume.
          Carmen i Greta, dues artístes que en aquestos moments estan treballant en l'empresa COLEVISA, entre d'altres projectes que duen entre mans, ens han oferit un Magnífic espectacle sobre la "Salut Bucodental".

          En primer lloc , l'alumnat comensal de tercer fins a sisé de Primària, ha gaudit de les aventures de "Burbuja i Piruleta". Després hem fet un concurs de SABER, sobre "Salut Bucodental" i hem participat per Equips de Nivell. TOTES I TOTS HEM ESTAT GUANYADORES I GUANYADORS!!!.Hem acabat la nostra Festa amb Jocs i Balls en el nostre pati.

          Després ha estat el torn de les menudetes i menudets d'Infantil 3 anys, 4 anys , 5 anys i dels "Majors", primer i segon de Primària. Resulta que: " Burbuja", no sabia rentar-se les dents ...  i clar, la seua amiga "Piruleta ",... li ensenya,...,. però amb un truco de MÀGIA.
          Al final, amb l'ajuda de les xiquetes i xiquetes i  "Piruleta", "Burbuja" aconsegueix enviar la carta al " Ratoncito Pérez" per a que li porte un raspall de dents.

         La representació ha acabat amb Jocs i Balls al nostre pati, amb el Suport, com sempre del nostre Fantàstic Equip d'Educadores de Menjador.

          Amb aquest tipus d'activitat volem compartir el nostre creixement personal  i sentir      l' Alegria en el nostre temps en el Col·le.
Enhorabona Equip de Menjador del Jaume !!!

Gràcies COLEVISA!!!

I per a mostra, unes quantes fotos



dilluns, 24 de novembre del 2014

DUES BONES NOTÍCIES DEL NOSTRE MENJADOR.

          Comencem amb una molt important: 

        Passat dijous i divendres 21 i 22 de novembre, al nostre Centre, L'Equip  d'Educadores de Menjador del Jaume, junt amb altres educadores d'altres centres, assistiren a unes JORNADES de FORMACIÓ , al voltant de dos temes, un d'ells sobre "Com Contar Històries, contes i narracions a les xiquetes i xiquets". 
         L'altre tema de treball era sobre "Les Bones Maneres a la Taula".
      Es tracta de potenciar i continuar amb la ja reconeguda trajectòria de Formació del nostre Equip d'Educadores de Menjador per tal de seguir donant la qualitat de Servei que caracteritza el nostre Menjador. 
         La formació ha estat a càrrec de l'empresa COLEVISA.

        La segona Bona Notícia és que el proper dijous 27 de novembre. Les i els comensals del Menjador del Jaume, gaudiran d'un menú especial " Una Jornada Gastronòmica Ovolactovegetariana de producció Ecològica". El menú constarà de : 
- Tomata amb formatge valencià de tovallola.
- Mini tostades de humus
- Espaguettis amb Juliana de verdures ( carlota, all porro, carabasseta i ceba).
- Creïlles amb ous trencats.
- Mandarina

        

dimecres, 19 de novembre del 2014

5és DE PRIMÀRIA FEM UNA VISITA A L'OBSERVATORI DEL CANVI CLIMÀTIC I AL MERCAT DEL CABANYAL.

          Aquest matí hem visitat L'OBSERVATORI DEL CANVI CLIMÀTIC de l'Ajuntament de València. El nostre objectiu és com aprendre a contribuir amb la lluita contra el Canvi Climàtic. L'observatori ha estat un espai dinàmic i interactiu i hem aprés a comprendre millor la relació del ser humà amb la Natura.
          La visita ha estat una experiència de gran qualitat perquè el centre compta amb el suport d'avançada tecnologia, novedosos sistemes audiovisuals i un equip d'educadors ambientals estupendo.
          També hem visitat el mercat del Cabanyal, perquè hem triat el taller "L'emprempta dels aliments". Després hem aprés sobre els aliments de temporada mitjançant un joc que hem fet en una plaça.
         Activitats com aquesta ens permeten fer una escola com el Jaume , pública, de qualitat, en valencià i divertida. Per a mostra, podeu veure les fotos. Gràcies Paco i Vanessa, també als acompanyants, Marina i Joan.

dijous, 13 de novembre del 2014

ESCRIT DEL GUAIX, COORDINADORA PEL VALENCIÀ HORTA SUD

          Com cada any, amb el suport de CEIP JAUME I, celebrem la trobada d'escoles d'ensenyament en valencià i demanem la col·laboració de les famílies, mitjançant la compra de dues paperetes de rifa ( 4€) al preu de dos euros per papereta ( Cap també la possibilitat de vendre'n a familiars, amics o veïns, si volen col·laborar). Aquesta col·laboració ens permetrà finançar el material que fem arribar a les escoles com calendaris, murals, mapes i carpetes.
          Enguany celebrarem la vint-i-vuitena trobada a Benetússer, a maig, amb la molt estimada col·laboració de cadascun dels centres de la comarca de l'Horta Sud ( claustres de professors i associacions de mares i pares).
          La coordinadora Guaix, forma part de la Federació d'Escola Valenciana, que porta endavant una sèrie de projectes encaminats a defensar els programes d'ensenyament en valencià, la nostra llengua i la nostra cultura; esmentem entre d'altres, la campanya del voluntariat pel valencià; la de " Un euro llavor de pau" de caire solidari , l'edició de materials per a la integració de nouvinguts; programes de cinema en valencià per als escolars; divulgació de trets culturals valencians com danses, cançons o imatges , mitjançant l'edició de llibres i discs compactes; organitzant viatges per conèixer la nostra terra i intercanvis entre diferents escoles.
( Pàgina de la FEV: http: //www.escolavalenciana.com)

dimarts, 11 de novembre del 2014

A LES AULES DE 3ers HEM TREBALLAT UN PROJECTE AL VOLTANT DE HALLOWEEN

          Vam iniciar la setmana al voltant de la rata penada. Dilluns els alumnes es van emportar una sorpresa: els corredors estaven terroríficament decorats.
          Descobrirem quin seria el "MENÚ MONSTRUÓS" per a l'esmorzar del dia de Halloween.
          Divendres van elaborar la recepta de l'esmorzar i cadascú es va preparar el seu esmorzar monstruós.
          Després del pati anàrem a ballar, cantar i repartir caramels als menuts del col·le.
La setmana va ser terroríficament divertida


dilluns, 10 de novembre del 2014

MILLOREM ENTRE TOTES I TOS L'ENTRADA I L'EIXIDA AL COL·LE

Estimades famílies,
           Per tal de millorar l'entrada i eixida de les nostres xiquetes i xiquets us demanem la vostra col·laboració. 
           Cal que donem SEMPRE prioritat a les nostres filles i fills a l'hora de desplaçar-se per la vorera. També que circulem per la nostra dreta.
            D'altra banda, cal que no ocupem l'espai en groc que hi ha a la part del carrer, per tal de facilitar l'entrada i l'eixida.

 Moltes Gràcies com SEMPRE per la vostra col·laboració. 

L'Equip Directiu.

diumenge, 2 de novembre del 2014